Supruga šefa Hanfe i prijatelja Martine Dalić postala direktorica u Podravki

Foto: Robert Anic/PIXSELL

DONEDAVNA državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Nataša Mikuš Žigman novo je kadrovsko pojačanje Podravke, gdje će obnašati funkciju direktorice sektora Poslovna održivost i zelena transformacija, izvijestili su danas iz te koprivničke tvrtke.

Kako navode, radi se o sektoru koji je formiran u prošloj godini, kada je na snagu stupila nova organizacija kompanije sa svrhom uspostave, standardizacije i poboljšavanja poslovnih procesa i najboljih praksi kompanije, upravljanje održivim razvojem i nefinancijskim izvještavanjem te identifikacije potencijala za korištenje potpora, poticaja i bespovratnih sredstava.

Supruga šefa Hanfe i prijatelja Martine Dalić

Suprug Nataše Mikuš Žigman je Ante Žigman, predsjednik Uprave Hanfe i dugogodišnji bliski suradnik Martine Dalić, predsjednice Uprave Podravke.

Dalić i Žigman dugogodišnji su poslovni partneri, oboje su bili u istom periodu od 2004. do 2008. državni tajnici u Ministarstvu financija, pa su oboje od 2008. do 2010. bili članovi uprave Partner banke u vlasništvu Bože Čule. Kada je ona otišla u vladu kao ministrica financija u vladi Jadranke Kosor, i Žigman je ubrzo napustio Partner banku i postao savjetnik guvernera za fiskalnu politiku 2011. godine.

Njegovu suprugu Natašu Mikuš Žigman Dalić je angažirala kao državnu tajnicu kada je preuzela Ministarstvo gospodarstva. Prije toga Mikuš Žigman bila je ravnateljica središnje agencije za ugovaranje EU projekata. Kada je Dalić završila na manjoj operaciji, mijenjala ju je upravo Mikuš Žigman.

Šefu Hanfe i bivšoj potpredsjednici vlade zajednički je i angažman na Zagrebačkoj školi menadžmenta (ZŠEM) Đure Njavre. Ondje je Dalić predavala Javne financije i Osnove ekonomije, a Žigman Osnove ekonomije i Novac i bankarstvo.

20 godina u državnoj i javnoj službi

Iz Podravke u priopćenju podsjećaju da je Mikuš Žigman funkciju državne tajnice obnašala od 2016., a prije toga, između ostalog, bila je i ravnateljica Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU te Business Development Manager u Britanskom savjetu za kulturne veze.

Obnašala je i ključne funkcije u Središnjem državnom uredu za razvojnu strategiju i koordinaciju fondova EU te Ministarstvu europskih integracija.

Karijeru u državnoj i javnoj službi Mikuš Žigman je, kako se navodi u priopćenju, gradila više od 20 godina.

Razriješena 31. prosinca

Mikuš Žigman je sveučilišno obrazovanje stekla na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, dodatno je na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu stekla zvanje sveučilišne specijalistice ekonomike Europske unije, a na britanskom Sveučilištu Sussex magistre suvremenih europskih studija.

Inače, vlada je na zatvorenoj sjednici 22. prosinca 2022. na osobni zahtjev razriješila državnu tajnicu u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Natašu Mikuš Žigman, s danom 31. prosinca 2022.


 

Pročitajte više