Suradnja Zagrebačke županije i Agronomskog fakulteta

Zagrebačka županija i Agronomski fakultet u Zagrebu intenzivno surađuju na projektima ruralnog razvitka, posebice na stvaranju prepoznatljivih županijskih proizvoda i marki, a suradnju će nastaviti i na drugim projektima vezanim uz praćenje proizvodnje i plasiranje domaćih proizvoda na tržište. L

To je zaključeno na zajedničkom sastanku župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića i dekanice Agronomskog fakulteta Jasmine Lukač Havranek u utorak na tom fakultetu, priopćeno je danas iz Zagrebačke županije.

Zagrebačka županija je posebno ponosna na županijske marke vina Portugizac Plešivica i Kraljevina Zelina te samoborsku salamu, županijske marke sira, kiselo zelje Laktec i jabučni ocat.

U priopćenju se ističe da je u suradnji sa stručnjacima Agronomskog fakulteta u Županiji poboljšana kakvoća vina, proizvodnja lana te povrća. Stručnjaci s fakulteta su također angažirani u različitim marketinškim akcijama te posebno na razvitku ekološke poljoprivrede, kao i očuvanju izvorne pasmine Hrvatskog Posavca i Turopoljske svinje.

(Hina) bdj/pp az

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.