Susjed je snimio svađu Arsića i Škalamere, javljaju se novi svjedoci

Foto: Facebook, SNV

ZBOG napada na Dobrivoja Arsića riječki HGSS-ovac Matko Škalamera završio je na mjesec dana u pritvoru.

Arsić tvrdi da je napadnut jer je Srbin, a i policija spominje nacionalni identitet kao razlog sukoba.

Sukob se dogodio ispred stambene zgrade u Viškovu kod Rijeke. Tada je 70-godišnji povratnik, kako je Indexu naveo pravni savjetnik Srpskog narodnog vijeća Milan Eraković, prvo verbalno, a onda i fizički napadnut od strane osoba među kojima je napadnuti prepoznao stanara susjedne zgrade.

"Fizičkom napadu prethodilo je verbalno vrijeđanje na nacionalnoj osnovi, nakon kojeg je povratnik zvao policiju dva puta. Indikativno je da su napadači znali ime i prezime povratnika te je vrijeđanje bilo usmjereno na njegovu nacionalnost i činjenicu da je povratnik. Kako se dolazak policije oduljio, došlo je i do fizičkog napada", ispričao je Eraković.

Jedan svjedok kaže da nije bilo spominjanja srpske majke

No, dio svjedoka tvrdi kako nije bilo vrijeđanja po nacionalnoj osnovi.

"Arsiću, makni kola, tako nešto u tom stilu je bilo, ne znam točno. Nije bilo spominjanja srpske majke sigurno, to bih čuo", kaže očevidac Hrvoje Pavlinović, prenose Vijesti.hr.

Na Arsića se žali još jedan susjed.

"On radi samo probleme. Zagradio je zajednički prostor, svojata ga, nema pravo na parkirno mjesto, svojata i to, dolje je na prolazu parkirao kombi i to mjesto isto svojata", dodaje Siniša Matulić.

U međuvremenu se u javnosti pojavilo više verzija o tome kako je došlo do sukoba.

No, kako pišu Vijesti, rasvjetljavanju cijelog slučaja trebala bi pridonijeti jedna snimka s mobitela. Naime, jedan od susjeda je snimio svađu, no budući da je on svjedok incidenta, nije s njom smio izaći u javnost.

Škalamera sutra možda izađe na slobodu

Ispitivanje svjedoka je počelo oko 15 sati, a kada ono završi, državni odvjetnik šalje prijedlog Županijskom sudu o ukidanju pritvora. Čak ako odluka i bude takva, Škalamera može na slobodu najranije sutra jer je sud radio do 16 sati.

Pročitajte više