Susjedima "čistuncima" zasmetala statua gole žene od leda, pa pozvali policiju

SKULPTURA ženskog akta, izrađena od leda rukama dvoje nadarenih mladih kipara amatera u gradiću Rahwayu u američkoj saveznoj državi New Jersey, izazvala je sablazan nepoznatih susjeda "čistunaca", pa je nakon posjete policije akt "obučen" u prikladnu odjeću, objavio je danas britanski Telegraph.

Brat i sestra, Maria Conneran i  Jack Shearing, koji su nakon višesatnog truda od komada leda na livadi ispred njihove kuće načinili svojevrsnu kopiju poznatog grčkog kipa Venere Milonske, izazvali su oduševljenje cijelog susjedstva, koje je aplauzom pozdravilo originalnu ideju dvoje mladih umjetnika amatera, a njihova majka Elisa Gonzalez novinarima je potvrdila da su čak i vozači u prolazu zaustavljali vozila i fotografirali kip.

"Uvrijeđeni" susjedi zatražili "oblačenje" ledene statue

No uza sve pohvale mladim kiparima, na vrata obitelji Gonzalez nakon kratkog je vremena zakucala policija, priopćivši kako su primili anonimnu dojavu susjeda koji smatraju da je kip gole žene uvredljiv i neprimjeren javnom mjestu, te da zahtijevaju da se intimni dijelovi tijela prekriju.

Gonzalez je ispričala i da je policajac koji je došao na njihov prag isto tako izrazio svoje oduševljenje kipom kao umjetničkim djelom, no dodao je kako mora "postupiti po naređenju", te je zatražio da se kip prekrije.

Brat i sestra su na grudi kipa navukli bikini, a preko bokova objesili šal, uz konstataciju kako je primjedba o navodnoj uvredljivosti kipa, koji izgleda poput statue u nekoj umjetničkoj galeriji, smiješna. "Hoćete li otići u Metropolitan muzej i od uprave zahtijevati da prekrije sve 'nedolične' kipove?" upitala je Maria Conneran policiju. 

Pročitajte više