Suspendirani policajac u Ritzu radio kao zaštitar, Sabljo ubijen njegovim pištoljem

Foto: Ivana Nobilo/Cropix

O UBOJSTVU Tomislava Sablje oglasio se i DORH.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je 23. travnja 2023., u službi dežurstva, ispitalo dvojicu hrvatskih državljana (1986. i 1997.) zbog osnovane sumnje da je prvoosumnjičenik počinio kazneno djelo ubojstva iz članka 110. Kaznenog zakona, a drugoosumnjičenik kazneno djelo pomaganja u ubojstvu iz članka 110. u svezi članka 38. Kaznenog zakona te je, nakon ispitivanja osumnjičenika, doneseno rješenje o provođenju istrage protiv obojice okrivljenika.

I suspendirani policajac je radio kao zaštitar

Postoji osnovana sumnja da je, nakon što je oštećenik (Sabljo) 2. travnja 2023. oko 4:35 u prostorijama noćnog kluba u Zagrebu došao u verbalni sukob s gostom kluba i zaprijetio gostu pištoljem, pa kada je to doznao prvookrivljenik (Kristijan Knego), kao voditelj zaštitarske službe u noćnom klubu i došao do njih, drugookrivljenik (suspendirani policajac Dorian M.) koji je radio kao zaštitar u klubu, dodao prvookrivljeniku pištolj.

Prvookrivljenik je potom, osnovano se sumnja, došao u verbalni sukob s oštećenikom te, u cilju da ga usmrti, ispalio iz pištolja više hitaca koji su u svojoj putanji pogodili oštećenika nanijevši mu ozljede od kojih je preminuo na mjestu događaja.

Sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv obojice okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. ZKP-a)."

2021. udaljen iz službe

Policija je ranije otkrila kako je suspendirani policajac 26-godišnjak koji je 2021. godine udaljen iz službe zbog težih povreda službenih dužnosti do okončanja disciplinskog postupka.

Zbog toga su mu tada oduzeti službeno oružje, službena iskaznica i službena značka, kao i druga sredstva povjerena za obavljanje posla. Međutim, 26-godišnjak je posjedovao valjanu dozvolu za oružje kojim je počinjeno ubojstvo.

Policija je objavila i kako je on nakon ubojstva uzeo nazad pištolj te napustio mjesto ubojstva.

Obojici određen zatvor

Sudac Županijskog suda danas je obojici odredio jednomjesečni istražni zatvor.

Pročitajte više