Suspendirani policajci u Karlovcu. Jedan pretukao ženu, dvojica pokušala zataškati?

TROJICA policijskih službenika Policijske uprave karlovačke udaljena su jučer s dužnosti, doznaje Radio Mrežnica. Neslužbeno, radi se o čelniku policijske postaje Karlovac, njegovom pomoćniku te još jednom krim-službeniku.

Karlovačka policijska uprava potvrdila je da su jučer suspendirali, odnosno s posla udaljili trojicu djelatnika. Dvojicu zbog sumnje u počinjenje teže povrede službene dužnosti, ukratko opisano kao zlouporaba položaja u službi ili izvan službe ili prekoračenje ovlasti.

Treći je udaljen s posla jer se sumnja da je počinio težu povredu službene dužnosti, odnosno nedolično ponašanje u službi ili izvan službe, i tako teško štetio ugledu policije. Protiv sve trojice pokrenut je postupak za utvrđivanje disciplinske odgovornosti, stoji u odgovoru iz PU karlovačke.

Inkriminirani policijski kriminalistički inspektor je istukao i ozlijedio jednu žensku osobu, a druga dvojica njemu nadređenih to su pokušali zataškati, doznaje Jutarnji.

Istražuje i USKOK

Kako su potvrdili u policiji, vezano uz ovaj slučaj Uprava krim-policije u suradnji s USKOK-om provodi krim-istraživanje. 

Cijela akcija odvijala se jučer, kad su pred zgradu PP-a Karlovac u Mačekovoj ulici stigla dva automobila i u njima djelatnici Unutarnje kontrole. Dvojica rukovoditelja odmah su udaljena s dužnosti, vrlo brzo udaljen je i treći službenik, a postajom je zavladala konsternacija nakon ove akcije.

Policijskom postajom Karlovac od listopada 2017. godine dosad rukovodio je Darko Željković, a trenutno njome rukovodi Branko Milas, potvrdili su u PU karlovačkoj.

Pročitajte više