Sutlić: Protiv Dijane Čuljak Šelebaj nema vjerodostojnih dokumenata

NAKON što je objavljen tajni ugovor u kojem stoji da je Dijana Čuljak Šelebaj suvlasnica Core Medije koja je radila za Novu TV,  pa ugovor koji je ista tvrtka sklopila s Alkom Vuicom za talk show "Jedan na jedan", koji se emitirao na Novoj TV, kao i ugovori njezinog supruga, suvlasnika Core Medije sa Davorom Gopcem i Indirom Vladić Mujkić za emisiju "Genijalci", čiji je kupac bio HRT, pa ugovor između Šelebajeve Core Medije i Nives Ivanković za emisiju "Ništa osobno", čiji je kupac također bio HRT, Ravnatelj HRT-a Vanja Sutlić izjavljuje na Programskom vijeću:

"Sumnje na njezin račun temelje se na izjavi jedne osobe i nema vjerodostojnih dokumenata koji bi potvrdili te sumnje." Dakako, Sutlić se nije referirao na Državno odvjetništvo koje još od prosinca "ispituje" je li Čuljak Šelebaj u sukobu interesa. Sutlić je tada najavio da će se cijeli slučaj razriješiti za dva tjedna, međutim, rezultata istrage nema, a čelnici HRT-a tvrde da u cijeli slučaj nije sporan, premda nema službenog objašnjenja na temelju čega to misle. Niti jedan od dokumenata koji je izašao u javnost nije proglašen falsifikatom ni na koji drugi način nego riječima Dijane Čuljak Šelebaj.

Zaboravili smo spomenuti i da je tvrtka Ring media prošle godine sklopila unosan posao s HTV-om o produkciji telenovele “Sve će biti dobro”. Suvlasnik tvrtke u tom je trenutku bio muž urednice Dijane Čuljak Šelebaj - Vladimir Šelebaj Sellier. Naime, Tvrtke Bum Tras i Ring Multimedia posluju u sastavu Digitela, kojeg je Šelebaj napustio da ne bi ugrozio milijunsku zaradu na pretplatnicima Hrvatske radiotelevizije. O tome, naravno, postoji dokument kojeg je objavio Index. Ugovor je vrijedan 18 milijuna kuna.

A.B.
Foto: Damjan Tadić

Pročitajte više