Sutra biraju šefa Srebrnjaka, sve proglašeno tajnim. Nogalo: Sprema se svinjarija

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

SUTRA bi trebao biti izabran novi šef Dječje bolnice Srebrnjak. 

Upravno vijeće zakazano je za 17 sati, doznaje Index.

Izbor novog ravnatelja proglasili tajnim

Cijeli je izbor novog ravnatelja proglašen tajnim, a to je još prije tjedan dana Uni potvrdio predsjednik Upravnog vijeća dr. Goran Tešović.

Na pitanje koji zakon podržava da izbor voditelja javnih ustanova bude proglašen tajnom, Tešović nam je odgovorio da je "to često tako". Na preformulirano pitanje na koji su se zakon članovi UV-a pozvali kad su odlučivali o tom pitanju, Tešović je odgovorio da se nisu pozivali na zakon, nego je "UV tako odlučio". 

Tko se javio na natječaj

Kako je neslužbeno doznala Una, na natječaj su se javili v.d. ravnateljice dr. Duška Markov Glavaš, bivši ravnatelj Srebrnjaka dr. Boro Nogalo, voditeljica projekta centra za translacijsku medicinu dr. Mirjana Turkalj, dr. Ada Barić Grgurić sa Srebrnjaka, dr. Tomislav Gojmerac sa Srebrnjaka, nekadašnji ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar Tihomir Majić i ekonomist iz Osijeka Saša Lamza. 

Nogalo: Svinjarija i namještaljka

Sve je kratko za Index prokomentirao nekadašnji šef Srebrnjaka Boro Nogalo, kojeg je sud vratio na posao, proglasivši otkaz koji je dobio na Srebrnjaku nezakonitim. On se također javio na natječaj, ali kaže da na njemu nema šanse. 

"Sprema se još jedna svinjarija i namještaljka od natječaja. Ja nemam šanse, ali nažalost uskoro neće imati šanse ni bolesno dijete. Srebrenjak je bio zadnja oaza u javnom zdravstvu, a najnovija informacija je da su tri doktora znanosti dala ostavku jer više nažalost ne vide budućnost na Srebrnjaku", rekao je Nogalo. 

Pročitajte više