Sutra novi prosvjed protiv covid-potvrda u Zagrebu, bit će drukčiji od prošle subote

Foto: Index

ZA SUTRA je najavljen novi prosvjed protiv covid-potvrda. 

Riječ je o Bijelom tihom maršu koji će treći put krenuti s Trga francuske republike. Okupljanje na tom trgu zakazano je za 17 sati. Podsjetimo, Bijeli tihi marš bila je jedna od dviju povorki koje su se spojile na glavnom zagrebačkom trgu prošle subote kada se održao veliki prosvjed na kojem se okupilo 20-ak tisuća ljudi.

No pojavila se i treća povorka, samozvane Prve dragovoljačke bojne u kojoj je marširalo gotovo 2000 muškaraca. Zagrebačka policija Indexu, inače, danima ne odgovara na upit istražuju li postrojavanje muškaraca u crnom u centru Zagreba u svojstvu svojevrsne paravojne organizacije. 

Čini se da je upravo zbog toga, a možda i zbog sukoba među prosvjednicima usred prosvjeda kada je Marko Francišković inzistirao da govori na prosvjedu, zbog čega je došlo do žustre rasprave s organizatorom prosvjeda na Trgu Andrijom Klarićem, organiziran sutrašnji novi skup koji će se na neki način distancirati od nekih radikalizama na prosvjedu prošle subote. Na prosvjedu je, inače, fizički napadnut i novinar, a gotovo svi novinari koji su izvještavali s prosvjeda bili su verbalno napadani.

Kako najavljuju organizatori, ovaj bi prosvjed trebao biti drukčiji od onoga prošle subote. Naime, ne bi trebalo biti ni transparenata ni govornika. 

Prosvjednici su pozvani da na Trg francuske republike da dođu bez transparenata, u bijeloj odjeći te da ponesu svijeću i bijeli balon. 

"U tišini se okupimo za ukidanje covid-potvrda protiv diskriminacije i podjela. U tišini bez govornika!", stoji u pozivu.

Pročitajte više