Suverenist u saboru citirao stihove Tram 11 pa zaključio: Trebamo ih podržati

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

ZASTUPNIK Hrvatskih suverenista Marko Milanović Litre danas je u saboru citirao stihove grupe Tram 11.

 

"Na čelu ti petokraka, u oku dugine boje, u koliko si udruga što milijardu kuna broje; puši ku*ac malo Titu, malo Kastru, k'o Danka partizanka provaljuješ na terasu", izrecitirao je stihove i zaključio da odluka Menarta da otkaže suradnju grupi Tram 11 ukazuje na to da "u Hrvatskoj itekako postoji kultura otkazivanja".

"Politička korektnost i kultura koja se razvija oko te neprirodne i bolesne ideje prijetnja su slobodi govora na zapadu, ali i u Hrvatskoj. Otkazivanje albuma je dokaz da Hrvatska srlja u jednoumlje političke korektnosti sigurnih prostora i ograničavanja slobode govora. Ponovit ću još jednom: Tram 11 provocira, psuju, šokiraju te preispituju današnje društvo i kulturu, ali ne pozivaju nikoga na nasilje", kazao je.

"Bez obzira na političke stavove, trebali bi ih podržati dok ne pozivaju na nasilje, jer nitko od nas nije kompetentan prosuditi gdje je ta crta prihvatljivosti slobodnog govora", dodao je.

Jandroković ga je upozorio da ne smije koristiti takav rječnik u saboru.
 

*Index koristi third party aplikacije za realizaciju anketa, kako bi smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno odagnali mogućnost Indexovih manipulacija rezultatima. Svejedno, online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima, niti vjerodostojno predstavljaju većinu hrvatske populacije. Index, naime, relativno rijetko posjećuju potpuni idioti, koji pak u ukupnoj hrvatskoj populaciji imaju značajan udio.

Pročitajte više