Suzana Ritz: Očekujemo maksimalnu kaznu, sad će se vidjeti koliko su dobri naši zakoni

MAJKA Luke Ritza, Suzana, u razgovoru za Index rekla je da ne zna detalje, ali da su nju i supruga noćas u tri ujutro obavijestili iz policije da su uhvaćeni osumnjičenici za smrt njihovog sina.

"Umorna sam, nisam spavala od jučer ujutro, jer smo čekali informacije. Ne znam nikakve detalje", rekla je Suzana Ritz. Kada smo joj rekli da se radi o mladićima starima od 15 do 18 godina te da su za smrt njenog sina krivi 16-godišnjak i 17-godišnjak rekla je kako se je to vrlo porazna činjenica i za društvo u kojemu živimo, kao i za roditelje.

"Moram priznati da su njihove godine nešto od čega se čovjek smrzne, toliko porazna činjenica za društvo i za roditelje. Ne mogu ni zamisliti kako se ti roditelji sad osjećaju, ne vjerujem da su ih učili da se tuku po cesti", rekla je.

"Mislim da se mora maksimalno izvući iz naših zakona i da je sad trenutak da se pokaže koliko su naši zakoni dobri. Suprug i ja očekujemo maksimalnu kaznu, ne možemo nažalost ništa manje očekivati. Nadam se da će ovaj slučaj biti presedan u sudstvu", dodala je Lukina majka.

Rekla nam je i kako nikad ne bi živjela u Americi, ali da su tamo zakoni vrlo strogi te da ubojice sigurno ne bi izašle iz zatvora za dvije-tri godine. "Ako smo iz svijeta pokupili loše stvari, zašto ne bismo i neke dobre", dodala je Suzana Ritz.

A.H.
Foto: Pixsell

Pročitajte više