Svaki dan javljaju se žrtve Alena Novakovića: Prevarantu se u pritvoru pridružio i policajac

ISKUSNOM prevarantu Alenu Novaković, koji je u karijeri dosad izvarao stotine, u pritvoru na Bilicama pridružio se partner Ivica Lovrić, inače kaštelanski policajac. Slobode ga je koštao najnoviji slučaj prijevare Kaštelanina Roberta D. i njegovog rođaka Željka J., koji živi i radi u Švedskoj. 

Prevarili rođake za 240 tisuće kuna

Lovrić im je, naime, obećao da će preko svog rođaka riješiti problem uknjižbe obiteljske kuće u Žednom. Rođaka je predstavio kao Tonija Benzona, no radilo se zapravo o Alenu Novakoviću. Igor Benzon bio je dugogodišnji predsjednik Županijskog suda u Splitu pa su prevaranti očito htjeli uvjeriti da je Novaković, alias Benzon, u rodbinskim vezama sa bivšim šefom suda.

Gastarbajter im je dao 120 tisuća kuna za uknjižbu, dok je njegov rođak isplatio isti iznos za građevinski materijal, koji su mu trebali nabaviti po povoljnijoj cijeni. Robu, međutim, nikada nisu isporučili.

Otkrili ih zbog prijevare na riječkom području

Novaković i Lovrić uhićeni su prije dva tjedna, i to zbog prijevare na riječkom području. Kako su se o Novakoviću i partneru raspisali novinari, policiji su se svakodnevno počele javljati nove žrtve lakomog dvojca. Novakovića su nakon uhićenja i ispitivanja odmah pritvorili, policajac Lovrić je suspendiran, ali je dosad bio na slobodi. Iza brave su ga smjestili nakon posljednjeg slučaja prijevare.

Pročitajte više