Svaki put kada Karamarko kaže da mu podmeću i da je žrtva harange, znači da opet mulja

Foto: FAH

"OPORBA mi podmeće da želim postati šef HDZ-a", rekao je Tomislav Karamarko davne 2011. godine predstavljajući se kao žrtva medija koji ne žele dobro ni njemu ni stranci. Svega nekoliko mjeseci Karamarko ne samo da se kandidirao za šefa HDZ-a, nego je to i postao.

U svojoj bogatoj političkoj karijeri, Karamarko je vrlo često posezao za opovrgavanjem istinitih činjenica, dok je uvijek redovito suprotnu stranu optuživao za harangu ili njemu najdražu riječ još iz vremena SOA-e - "podmetanje". 

Dokazi kojih nema

Za Miju Crnoju, kratkotrajnog ministra branitelja ustvrdio je kako je čist te da je sve bila "klasična haranga koja nije bila potrebna". No, ispalo je da su mediji pisali istinu, a Crnoja na kraju odstupio. 

Štoviše, Karamarko se govoreći o harangi pozvao na dokument koji navodno pokazuje da Crnoja nije kriv. Taj dokument bio je izmišljen. Nije ni postojao.

Brkićev plagijat

Za plagijat Milijana Brkića govorio je o aferi koju podmeću oni koji nisu domoljubi. No na kraju, unatoč plagijatu, MOST je Brkiću produžio politički život izjavom kako je za Brkića bitna ona diploma iz Domovinskog rata.

Napad zbog Gotovine

"Ne, ne niste u pravu. Ne izvrćite moje riječi. Generali su nadstranačka priča, pustimo ih da to budu i dalje... A mi ćemo na izborima i tako pobijediti, nama ne treba njegova podrška na način da ga petljamo u politiku. Gotovinu cijeni narod, cijene ga HDZ i ostale stranke i neka bude ono što jest", govorio je Karamarko optužujući novinare da mu opet podmeću da iskorištava Gotovinu i generale za predstojeće izbore. 

Par mjeseci kasnije HDZ je objavljivao reklame s Gotovinom.

Pljačka HDZ-ovih mandata koja nije bila


"U onoj izbornoj noći, postoje indicije da smo pokradeni za pet ili šest madata, ali i to ćemo ispitati", rekao je Karamarko nakon posljednjih izbora opravdavajući manji broj zastupnika HDZ-a od očekivanog. Karamarko se tada obrušio na one koji su rekli da takve izjave ruše demokratski imidž Hrvatske.

"Nije li čudno da moje izjave i sumnje ruše demokratski legitimitet Hrvatske, ali možebitna krađa ne", govorio je Karamarko opet spominjući hajku na njegovu stranku koja je "išla protiv svih". Istraga je mjesecima kasnije pokazala da krađe nije bilo.

Hajka za Soboli, za HAC, za Fimi mediu


Hajka je inače vrlo česta riječ u Karamarkovom riječniku. Hajka je bila na Božidara Kalmetu i slučaj HAC, na stranku HDZ u slučaju Fimi Media, hajka je bila u slučaju Soboli, a hajka je bila i za slučaj prenamjene zemljišta. Kritičari i novinari redovno su u tim "hajkama", ostajali bez posla ili im se prijetilo bez da su njihove riječi teme demantirane.

Štoviše, HDZ opet sada na sudu mora dokazivati da ipak nisu zločinačka organizacija.

Sjećate se slučaja Rašković? 

SDSS-ov Mirko Rašković bio je jedan od junaka konzultacija kod predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. Karamarko se nije sjećao Raškovića, a Rašković se nije sjećao Karamarka.

"Ne sjećam se tog dokumenta, možda bi trebalo pitati Lučina tko je potpisao status branitelja", govorio je Karamarko o statusu branitelja za Raškovića govoreći o harangi na tog zastupnika. Onda je otkriveno da je potpisu sam Karamarko.

 Sada je jasno zašto se Karamarko ljutio na novinare zbog Petrovića

Hajka je bila i kada je Karamarko gotovo poludio na novinare kada su ga upitali ima li što između njega i Josipa Petrovića.

"Mi smo prijatelji iz KK Zagreb. Pitam li ja vaše urednike tko su im prijatelji", pitao se Karamarko. No, pitanje je bilo na mjestu, jer se vrlo brzo otkrilo kako je Petrović bio jedan od prvih klijenata njegove tadašnje cure, a danas supruge Ane Šarić u njenoj tek otvorenoj agenciji.

Zbog Mercedesa vjenčanje


"Predsjednik Karamarko je jutros u svojem osobnom automobilu doveo pred bolnicu svojeg 92-godišnjeg oca, uslijed teže tjelesne povrede.", kazao je Indexu savjetnik za medije HDZ-a Miljenko Manjkas u početku afere Mercedes.

Naravno, ispalo je da to nije njegov automobil, nego tvrtke koju vodi Ana Šarić. Naravno, to nigdje nije bilo prijavljeno, a Karamarko se u jeku te afere vjenčao.

Tako je sada i u aferi Konzultantica. Karamarko je tvrdio da želi da Povjerenstvo što prije zaključi slučaj, da bi se danas otkrilo da još uvijek nije predao svu dokumentaciju.   

Danas ponovno teške riječi od Karamarka. Da MOST ruši HDZ i Vladu, da iza svega stoji oporba, da je žrtva hajke.

Za par tjedan već će biti neka druga priča.
 

Pročitajte više