Svastika osvanula u kukuruzištu u Gornjoj Bavarskoj

U JEDNOM kukuruzištu u mjestu Abling u Gornjoj Bavarskoj osvanula je preko noći velika svastika, koja je potaknula strah od jačanja zabranjenih desničarskih organizacija u tom dijelu Njemačke.

Nepoznate su osobe, naime, kako je potvrdila policija, gazeći stabljike u polju vlasnice Erne Lechner formirale zloglasni simbol fašističke vladavine u Njemačkoj s kraja 40-ih godina 20. stoljeća i vremena Drugog svjetskog rata. Svastiku su u nedjelju ujutro primijetili sudionici aeromitinga koji se održavao nad Ablingom, te su o pronalasku obavijestili policiju.

Istražitelj njemačke policije Gerhard Karl potvrdio je pronalazak svastike, a lokalni mediji špekuliraju kako su je načinili pijani sudionici koncerta koji se u subotu uvečer održavao u neposrednoj blizini Ablinga. No policijske vlasti slučaj ne smatraju bezazlenim, pozivajući se na njemački zakon koji brani isticanje fašističkih simbola u javnosti,a za takvo je nedjelo predviđena kazna zatvora i do tri godine.

Vlasnica kukuruzišta Erna Lechner cijeli je slučaj nazvala "svinjarijom", rekavši kako joj je načinjena golema šteta jer će urod kukuruza na polju po svoj prilici trebati biti uništen.
 

Pročitajte više