Sve ostalo u okviru obitelji: Kerumov zet na čelu Županijske skupštine

Petroslav Sapunar, Kerumov zet, zasjeo je prije sat vremena (bez problema) u fotelju predsjednika Županijske skupštine. Nije bilo rasprave, svi su digli ruke za njega i potpredsjednike, Antu Nosića iz HDZ-a i Veljana Radojkovića iz SDP-a.

Sapunar, suprug Žekijeve sestre Mare, zahvalio se svima na povjerenju te je kazao da se nada što bržoj realizaciji planova koje su Kerumovi predlagali prije izbora. Sve će biti pošteno i po zakonu, naglasio je Sapunar, inače direktor Kerumove tvrtke "Diokom Novi".

Kerum se nije pojavio

Da sve ostane u okviru obitelji, pobrinuli su se supružnici Nosić. Žena Elena, šefica Ureda državne uprave, počela je program konstituiranja nove Skupštine, a kako je suprug Ante najstariji vijećnik, njega je zapala čast da nastavi govoranciju. "Eto, makar sam mlađi od Ćire", našalio se Ante Nosić, koji je predsjedavao i Hajdukovom skupštinom, a u prošlom je mandatu bio član Županijskog poglavarstva za turizam.

Čekao se gradonačelnik, jer je trebao predati mandat za Skupštinu onima ispod crte, no nije se pojavio. Svečano konstituiranje zaobišli su i zamjenici Jure Šundov i Anđelka Visković.

Prava obiteljska idila

Sad je sve otvoreno za prosperitet, Kerum neće imati apsolutno nikakvog problema sa Županijom i njihovom Skupštinom. Zet predsjeda, prijatelj Veljo Radojković vodi oporbu, ako se to tako uopće može nazvati, Nosićevi spajaju Skupštinu i Ured. Prava obiteljska idila, reklo bi se. Šta li je s onom Veljinom da je županija dotakla najniže grane i da je nužna rekonstrukcija vlasti.

Dragan Miljuš
Foto: Ante Čizmić/Cropix

Pročitajte više