Svečano otvorena 6. CARNetova internet konferencija

CARNetova 6. internet konferencija CARNet Users' Conference CUC 2004. svečano je otvorena večeras u Zagrebu, a do 29. rujna oko 450 domaćih i inozemnih sudionika, stručnjaka i korisnika interneta slušat će niz predavanja o novim mrežnim servisima i tehnologijama. L

Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNet od 27. do 29. rujna organizirala je tu već tradicionalnu korisničku konferenciju na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva uz pokroviteljstvo Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Ovogodišnja konferencija nosi naziv "Nove granice" (New Frontiers).

Govoreći na otvaranju konferencije pomoćnik ministra znanosti obrazovanja i sporta Dragan Švarc naglasio je da je riječ o konferenciji o internetu u Hrvatskoj koja svojim odabirom tema omogućuje sudionicima da prate najnovije trendove na tom polju. Stoga je to važno mjesto susreta zanastvenika, akademske populacije, te svih drugih korisnika interneta, dodao je Švarc.

Novi mrežni servisi i tehnologije središnja su tema ovogodišnje konferencije čiji raznoliki program čine tečajevi, radionice, panel diskusije, predavanja te radovi domaćih i stranih autora. Bit će riječi o autentifikacijskim i autorizacijskim sustavima, klasterima, gridu, multimediji i naprednim aplikacijama, te učenju na daljinu.

Međunarodni programski odbor ove je godine od pristiglih prijava odabrao 44 stručna autorska rada koji će biti predstavljeni na konferenciji.

U sklopu konferencije održat će se i Web festival, kojemu je ovogodišnja tema obrazovni sadržaj. Za taj su festival prijavljene ukupno 72 web stranice, a žiri je odabrao 14 koje ulaze u konkurenciju za nagrade po izboru korisnika.

Sva predavanja i događanja s konferencije moći će se pratiti i putem interneta.

CARNet je prvu takvu međunarodnu konferenciju organizirao 1999. godine s ciljem informiranja o korisnosti novih tehnologija, prvenstveno interneta.

(Hina) xnz yjn

Pročitajte više