Svećenik iz Zagreba o mjerama: Nama vjernicima izrazito je važno slaviti sakramente

Screenshot: Nova TV

ZLATKO KOREN, kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog, komentirao je pozive lokalnih stožera Crkvi da se pričesti i krizme odgode zbog sve teže epidemiološke situacije u zemlji.

Koren je kazao da su biskupi Hrvatske biskupske konferencije više puta i na više načina razgovarali o cjelokupnom stanju pandemije.

''Mnogo puta su činili određene preporuke i poticali sve nas na jednu obazrivost, izricali zahvalnost liječnicima i medicinskom osoblju i na poseban način poticali znanstvenike koji traže načina kako bismo se zaštitili od pandemije'', rekao je za Novu TV.

Kada je u pitanju održavanje i slavlje sakramenata svete potvrde, euharistije, pomirenja i prve svete pričesti, nije bilo uputa Stožera koje vrijede na području Hrvatske, nego svaki biskup za svoju biskupiju odlučuje što će učiniti i kako će se sakramenti slaviti, kaže.

''Nadbiskup je i na svetkovinu Uskrsa i prije toga na Veliki četvrtak rekao kako poziva župnike da zajedno s roditeljima na prostorima svojih župa pronađu najbolji mogući način za slavlje tih sakramenata. Ovdje je posebno važno da je nama vjernicima izrazito važno slaviti sakramente i da upravo slavlje tih sakramenata stvara jedan posebni, duhovni imunitet'', kaže mons. Koren.

Pročitajte više