Švedski lovci na blago na dnu Baltičkog mora pronašli NLO?

ŠVEDSKI istraživači, bolje rečeno lovci na blago, nemalo su se iznenadili kada su sredinom lipnja na dnu Baltičkog mora detektirali savršeno okrugli objekt, promjera 20 metara. Objekt su ugledali na zaslonu svog sonara negdje između Švedske i Finske, na dubini od 87 metara. Ono što ovaj pronalazak čini zanimljivim jest nepoznato podrijetlo objekta i njegov savršeni geometrijski oblik, pa su se pojavile i spekulacije da je riječ o NLO-u.

"Pronalaženje čudnih stvari na dnu mora je uobičajeno, ali u 18 godina bavljenja ovim poslom, nisam naišao na nešto slično. Pored savršeno okruglom objekta nalazi se brazda duga oko 300 metara, što upućuje na to da je objekt premješten ili vučen po dnu prije svog zaustavljanja", kazao je šef tima Peter Lindberg.

Je li riječ o NLO-u ili prirodnoj pojavi?

"Ne znam o čemu je riječ , ali je čvrsto i napravljeno od kamena., željeza ili betona, te je potpuno okruglo. Nijemci i Rusi su često bili na ovim područjima. Lako je moguće da su oni to izbacili", kazao je Dennis Asber, isključivši mogućnost da je riječ o bombi ili mini.

Nakon što je priča izašla u medije, mnogi entuzijasti su počeli spekulirati kako je riječ o izvanzemaljskoj letjelici koja je pala u more.  S njihovim mišljenjem ne slaže se podvodni arheolog Andreas Olsson koji smatra kako se najvjerojatnije ipak radi o prirodnoj pojavi, piše Aftenbladet, na čijoj stranici možete vidjeti slike koje su snimili Šveđani.

Odgovor na to pitanje ipak neće dati Lindbergov tim, jer oni ne misle dalje istraživati ovaj objekt. Za to nemaju ni resursa, a ni posebnog interesa, jer je njihov fokus usmjeren na olupine na kojima se mogu pronaći neoštećene boce alkoholnih pića, koje potom skupo prodaju na aukcijama.

Pročitajte više