Švedski nacionalisti najavili reklamnu kampanju za odvraćanje izbjeglica po uzoru na Dansku

Screenshot: YouTube

ŠVEDSKA protuimigracijska stranka namjerava pokrenuti reklamnu kampanju u stranom tisku u svrhu odvraćanja izbjeglica od dolaska u tu skandinavsku naciju.

Švedski demokrati su planove iznijeli na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji paralelno s najavom nacionalnog referenduma o imigraciji.

"Mi želimo, kroz reklame u stranom tisku, opisati da utopija zbog koje oni žele doći ovamo više ne postoji. Ovdje su šatori, zima i hladnoća," rekao je stranački lider Jimmie Åkesson i dodao da je kampanja inspirirana postupcima danske vlade.

> Oglasi na 10 jezika iz Danske: Ne želimo izbjeglice, azilantima smanjujemo prava


Åkesson je ujedno od stranačkih zastupnika zatražio da manje vremena provode u parlamentu, a više na ulicama kako bi dobili podršku za referendum o imigraciji.

"Mi krećemo u predizborni način rada," rekao je novinarima i izrazio nadu da će dobiti podršku drugih stranaka desnog centra.

Agencija TT piše da će nacionalisti teško postići svoje ciljeve, prema posljednjim ispitivanjima javnog mijenja 64 posto Šveđana drži da bi zemlja trebala prihvatiti jednak ili veći broj izbjeglica kao i sada, prenosi Local.

Pročitajte više