Švedski premijer napao Slovence: Blokadom Hrvatske ugrožavate europske integracije!

ŠVEDSKI premijer Fredrik Reinfeldt, lider aktualnog predsjedništva Europske unije, održao je govor u Europskom parlamentu u Strasbourgu u kojem je indirektno prozvao Sloveniju zbog blokade hrvatskih pristupnih pregovora i jasno dao do znanja da od Slovenaca očekuje skori prekid blokade.

Reinfeldt je u svom govoru kazao kako je Europska unija svojim dosadašnjim proširenjima narasla ne samo teritorijalno, već i u snazi i utjecaju, te je samo zbog toga danas dorasla svim izazovima globalizacije, od kojih je zasigurno najveći gospodarska kriza kojoj se kraj i dalje ne nazire. Slovenska blokada, može se iščitati iz Reinfeldtovog govora, ugrozila je daljnje širenje Europske unije, i samim time njeno jačanje.

"Biti članicom EU znači dijeliti temeljne vrijednosti ovog saveza i poštovati pravila koja smo zajedno donijeli. To ne znači da oni iznutra smiju koristiti svoj položaj za rješavanje starih i dugotrajnih sporova", kaže švedski premijer koji vjeruje da se mora pronaći dogovor koji će zadovoljiti obje strane jer o tome ovisi budućnost europskih integracija.

Pročitajte više