Hitno vraćeni svi djelatnici srpske ambasade u Makedoniji, nitko ne zna zašto

Ilustracija: FAH

SVI zaposleni u Ambasadi Srbije u Skoplju povučeni su na hitne konzultacije u Beograd, potvrđeno je iz Ministarstva vanjskih poslova Srbije.

Veleposlanica Dušanka Divjak Tomić i osoblje, kako prenosi RTS, sinoć su stigli u Beograd. Zbog čega je Srbija povukla osoblje ambasade iz Skoplja, objasnit će tijekom dana ministar vanjskih poslova Srbije, Ivica Dačićm piše Telegraf.rs.

Ministarstvo vanjskih poslova Makedonije priopćilo je da je dobilo notu od Ambasade Srbije u Skoplju kojom su obaviješteni da je osoblje pozvano na konzultacije u Beograd.

Sigurnost veleposlanstva

"Ministarstvo vanjskih poslova nije upoznato s razlozima ove odluke i uspostavlja komunikaciju sa srpskim ministarstvom vanjskih poslova. U skladu s relevantnim odredbama Bečke konvencije o diplomatskim odnosima institucije Makedonije preuzimaju mjere za zaštitu sigurnosti i integriteta Ambasade Srbije u Skoplju",  navodi se u priopćenju.

Prema informacijama koje je objavila TV Telma, srpska ambasada je, pozivajući se na Ženevsku konvenciju, tražila od makedonskih vlasti da povećaju sigurnost u cijelom objektu ambasade u Skoplju.

Pročitajte više