"Svinjska gripa ili ljudska glupost?"

SABORSKI zastupnik Dragutin Lesar na svome se blogu osvrnuo na svjetsku histeriju koja vlada povodom pojave svinjske gripe od koje je do sada u cijelom svijetu umrlo oko 160 ljudi.

"Svijetom vlada histerija. Ljudi kupuju zaštitne medicinske maske za lice, lijekove protiv humane gripe i antivirusne lijekove. I kod nas u ljekarnama su gužve dok nisu rasprodali sve zalihe", piše Lesar na blogu negodujući zbog toga što je tema svinjske gripe, bolesti izazvane virusom koji zapravo ima jako malo veze sa svinjama, nezasluženo preuzela primat pred mnogim drugim važnim temama.

Također je podsjetio na nedavno pojašnjenje ministra poljoprivrede Božidara Pankretića kako hrvatske svinje nemaju gripu te se građani "ne trebaju bojati naših svinja".

Lesar se pri tom kritički osvrnuo i na najave o masovnoj kupovini lijekova za liječenje svinjske gripe te je postavio pitanje "u kojoj državi se nalaze najveći proizvođači tih lijekova?"

"I što će biti za četiri do pet tjedana? Virus svinjske gripe će nestati! Nigdje ga više neće biti. Pojavio se brzinom munje, a tako će i nestati. Čim se zalihe lijekova potroše", ističe Lesar i podsjeća na slučajeve ptičje gripe te kravljeg ludila koji su jednako brzi i iznenadno nestali baš kao što su se i pojavili.

"Do novog virusa ljudske gluposti. Sretan vam praznika rada!", zaključio je Lesar u današnjem postu na svome blogu.

R.I.
Foto: Željko Hajdinjak / Cropix

Pročitajte više