Svjedoci iz Vodica: Iz Lončarićevog Audija se čulo "Tito i Partija - Hajdukova armija"

ČETIRI svjedoka događaja o napadu na mladog Dinamovog golmana Filipa Lončarića i njegovo društvo u Vodicama nudi sasvim drugačiju priču o onome što se te večeri dogodilo te tko je započeo sukob.

"Njegov karakter ni ponašanje nećemo komentirati. Spomenut ćemo samo da je dotični, otprije poznat po vrijeđanjima Dalmacije i našega kraja, nakon burnog noćnog provoda odlučio još jednom provocirati, ovoga puta izravno verbalno momke koji su nakon odrađenog posla došli na kolodvor pojesti", počinje priopćenje koje su Ante Marinčić, Joško Šprljan, Toni Šprljan i Toni Trcera potpisani kao svjedoci događaja poslali Indexu.

> Osveta: Vodičani napali Dinamovog golmana Filipa Lončarića i njegove prijatelje

Nastavljaju kako je društvo Filipa Lončarića koje je na kolodvor došlo sa Audijem i Mercedesom nakon kupovanja hrane provociralo ljude na kolodvoru. Po njihovim riječima, iz Audija je netko viknuo ljudima na kolodvoru "Tito i Partija - Hajdukova armija".

"Dvojica kojima je bila upućena (ta poruka op.a) kreću za njima i tada je kaciga okrznula karoseriju Audija u kojem se nalazio spomenuti 'športaš'", stoji u pismu svjedoka te se dodaje kako su tada automobili krenuli u potragu za dvojcem na Vespi koje su sustigli na putu prema Tribunju. Tvrde da je tada vozačica Mercedesa pokušala pregaziti mladiće na Vespi koji su joj ipak uspjeli pobjeći.

Dvojac s Vespe tada sreće svoje prijatelje na putu prema centru Vodice te su im rekli što se događa pa su se svi skupa vratili na mjesto na kojem ih je zamalo pregazila vozačica Mercedesa, no automobila zagrebački registarskih tablica više tamo nije bilo te su odlučili krenuti prema kućama.

"Nakon par izrečenih verbalnih uvreda momci odlaze svojim kućama"

"U samom centru nailaze na parkirani Mercedes. Iz straha da ih ponovno ne pokušaju pregaziti, silaze s motora i hodajući kreću prema automobilu. Djevojke koje su bile u njemu, primjećuju ih, pokreću automobil i bježe, dok mladići trče za njima te je u tim trenucima okrznuta karoserija Mercedesa", tvrde svjedoci dramatične vodičke večeri i nastavljaju kako su mladići s Vespe nastavili svoj put kućama. U jednom trenutku naletjeli su na veću skupinu ljudi koji su se okupili oko Mercedesa zagrebačkih registracija koji se zabio u parkirni čunj.

"Nakon toga dvojac koji su iste pokušale pregaziti, verbalno vrijeđa i kuca na prozore automobila. 'Prestravljene', 'preplašene' i 'jako uznemirene' djevojke se zaključavaju. Nakon par izrečenih verbalnih uvreda momci odlaze svojim kućama, a djevojke zovu policiju", kažu svjedoci događaja te dodaju kako odgovorno tvrde da "je zagrebačko društvo provociralo", a naglašavaju i da nitko u cijelom sukobu nije ozlijeđen i da se ne može pričati o zločinu iz mržnje.

"Nedopustivo je da bilo tko naše sugrađane u ovakvoj situaciji naziva 'progoniteljima', 'huliganima', 'nasilnicima' i da se govori o 'filmskoj potjeri'. Isto tako svjesni smo da je javnost gladna dramatičnih priča, no nažalost, naš grad nije mjesto na kojem će se takvi scenariji pisati. Glumci neka se dokažu u nekim drugim ulogama", zaključuju svjedoci dramatične vodičke noći Ante Marinčić, Joško Šprljan, Toni Šprljan i Toni Trcera. 

Pročitajte više