Svjedokinja napada na žene u Splitu: Povod je prestrašan. Doslovno ih je premlatio

Jutros oko 11 sati u jednom kafiću na splitskoj Rivi muškarac starije životne dobi napao je dvije žene koje su nakon toga zatražile liječničku pomoć.

Prema svjedočenjima ljudi koji su se nalazili tamo, muškarac, koji je također bio gost kafića, napao je dvije žene koje su sjedile ispred njega. Napad je uslijedio nakon što je, kako se čini, prisluškivao njihov privatni razgovor, prenosi Dalmatinski portal.

Nakon što je žene udario, muškarac je pokušao pobjeći s mjesta događaja. Međutim, građani koji su bili u blizini priskočili su u pomoć žrtvama, a neki su se odvažili i krenuli za napadačem kako bi ga spriječili u bijegu. No, nisu uspjeli. Ipak, policija je odmah krenula u potragu za njim. Dalmatinski portal neslužbeno doznaje kako je napadač sam došao u policijsku postaju.

Jedna žena krvarila

Ozljede žena zasad nisu poznate, no jedna je krvarila. Lokalni portali prenose svjedočenja ljudi. Neki tvrde da je muškarac žene izudarao šakama, dok drugi tvrde da ih je udario bocama.

"Dvije gospođe sjedile su za stolom u kafiću te su bile u nekakvoj prepirci. U jednom trenutku jedan muškarac, koji je sjedio u blizini, počeo je lupati te su letjele boce. Muškarac je obje žene bocama udario", kazala je prolaznica za portal Dalmacija Danas.

Na snimkama koje kruže može se vidjeti razbijeno staklo na podu terase kafića.

Napadnute žene opisale što se dogodilo

Slobodna Dalmacija javlja da su napadnute Anamarija Stanić, koja se predstavila kao specijalistica nacionalne sigurnosti, i njezina teta, ginekologinja Marija Divić. Kako su rekle za Slobodnu, razgovarale su o politici i kritizirale Karolinu Vidović Krišto, nakon čega je uslijedio napad.

"Nakon toga došao je do mene i rekao da mi treba tableta za smirenje. Rekla sam mu da nema pravo petljati se u naš razgovor, što ga je još više iznerviralo i bio je jako neugodan. Vrlo brzo je ustao, unio mi se u facu, a ja sam od straha prema njemu bacila čašu. 

Nakon toga on je mene boksačkim zamahom udario, zamantalo mi se, a onda je moja hrabra teta stala između nas. Međutim, onda je i nju udario, i to perfidno, s leđa", ispričala je Stanić.

Svjedokinja: Doslovno je premlatio ženu, lice joj je bilo izobličeno

"Bila sam nekoliko metara od njih kad sam začula strašan prasak. Taj čovjek srednjih godina doslovno je premlatio mlađu ženu. Udario ju je svom snagom u lice. To nije netko bez veze, nego obučen za takve stvari. Lice joj je, poslije svega, bilo sasvim izobličeno i natečeno. Krvi je bilo posvuda. Stariju je gospođu onda udario s leđa. Došla je hitna pomoć i odvezla ih je obje", ispričala je za Jutarnji list Vladimira Mascareli, članica inicijative Javno je dobro, koja je toga jutra bila na štandu na Rivi.

"Marija je aktivistica i radila je akcije za Javno je dobro kao i ja, tako da je poznajem. Ona uvijek govori što misli, ali prestrašno je da čovjek više ne smije ni slobodno govoriti što želi u svojim razgovorima. Nadam se da će obje biti dobro", kazala je Mascarell i dodala: "Njemu se nije sviđalo što govore o ženama u politici. I onda ih je on premlatio. Da su bili muškarci, ne bi to napravio. Ne znam u koje zakone to spada. To je tragično."

Pročitajte više