Tadić: Rezolucija o Srebrenici neće naići na odobravanje, ali je moramo donijeti

PREDSJEDNIK Republike Srbije Boris Tadić rekao je da rezolucija o Srebrenici "neće naići na najveće odobravanje u Srbiji i Republici Srpskoj, ali je obaveza Skupštine Srbije da je donese".

Tadić vjeruje da će rezolucija o Srebrenici s vremenom dobiti podršku ne samo u Srbiji, nego u svim zemljama u kojima živi srpski narod.

"Političari su ti koji moraju biti u stanju preuzeti odgovornost i za takve političke odluke, jer ih zbog toga građani biraju na izborima, a onda ih na izborima nagrađuju ili kažnjavaju zbog toga", rekao je u razgovoru na Radioteleviziji Republike Srpske.

Tadić je podsjetio i na slučaj ubojstva obitelji Zec u Zagrebu početkom 90-ih godina. "Samo takvom politikom možemo braniti i žrtve obitelji Zec u Zagrebu, jer taj slučaj je više nego aktualan posljednjih dana", rekao je, dodajući da je riječ o ubojstvu djevojčice od 12 godina, koje je bilo etnički motivirano.

Upitan za šutnju o napadima na Republiku Srpsku, rekao je da je to stvar BiH te da se Srbija ne namjerava miješati u unutarnje stvari te zemlje.

"Srbija ima odgovornost kada je u pitanju Dejtonski sporazum i ne bježi od svoje odgovornosti ni jednog trenutka. Ali, Srbija se ne može miješati u unutrašnje stvari i to je crvena linija koju se ne smije prijeći. Srbija se ne želi izjašnjavati o toj temi. Ja kao predsjednik Srbije neću voditi politiku devedesetih godina i miješati se u te stvari.

Pročitajte više