Prisiljena na otkaz jer je bila na gay vjenčanju svog sina: "Taj grijeh je počinjen u javnosti"

Foto: Facebook
 
MAJKA Alija Reze, muslimana koji je ranije ovog mjeseca sklopio brak sa svojim partnerom Paulom, prisiljena je zbog prisutnosti na gay vjenčanju dati otkaz, piše Independent.
 
Vijest o vjenčanju je u svijetu proslavljena kao prvo sklapanje braka između gay muslimana, a par je nakon toga na internetu doživio brojne napade. U komentarima na video vjenčanja korisnici društvenih medija su između ostalog napisali: "Ako si gay, ne možeš biti musliman, islam to zabranjuje".
 
"Ovaj grijeh je počinjen u javnosti"
 
Ubrzo je pokrenuta i peticija za ostavku Alijeve majke Siddike s pozicije glavne tajnice muslimanskog vijeća NASIMCO. U peticiji koju je potpisalo skoro 1000 ljudi stoji:
 
"Neporecivo je da je glavna tajnica sudjelovala u istospolnom vjenčanju svog sina. Vjenčanje je slavljeno otvoreno i ponosno, s hashtagom #AliandPaul2017 na društvenim medijima".
 
"Iako vjerujemo da nema potrebe dubinski istraživati privatne živote članova NASIMCO-a, ovaj incident se ne može odbaciti kao 'privatni život obitelji Reza'. Prema tradiciji, vjenčanje je javno 
pokazivanje odnosa. Ovaj grijeh nije počinjen u privatnosti, već javno slavljen i promoviran. Protivi se legitimnoj interpretaciji većine božanskog zakona koji NASIMCO mora provoditi", navodi se u 
peticiji.
 
"Bog je Aliju dao pravo da živi neopterećen vjerskom krivnjom"
 
Peticija također navodi zahtjev za ostavkom predsjednika organizacije Mohammada Dewjija jer je "unaprijed znao za vjenčanje, a nije ga osudio".
 
Majka je bila prisiljena podnijeti ostavku i zbog toga je napisala otvoreno pismo o tome kako je prihvatila činjenicu da je njezin sin homoseksualac te podržala njegov brak s Paulom:
 
"Za nas je ovo borba za Alijevo bogom dano pravo da živi život neopterećen vjerskom krivnjom, osudom zajednice i društvenom sramotom. Krivnja i osude mogu utjecati na ljudske karaktere. Mnogi se okreću drogi i alkoholu, a neki i samoubojstvu", upozorila je majka. 

Pročitajte više