Tako govori Milanović: Magarci, narikače, fejkeri, nasilnik, ništarija, kruhoborci...

Foto: Robert Anic/PIXSELL/Index

PREDSJEDNIK države Zoran Milanović objavio je novi gnjevni status. Istina, otkako je otkriveno da je tamanio viškove hrane u šupama Dragana Kovačevića, donedavnog direktora Janafa, gdje se, prema USKOK-u, davalo i primalo mito, Milanović svakodnevno govori i piše o nekome tko se usudi zapaziti kako možda nije lijepo, pametno ni umjesno što je čelnik države u vrijeme lockdowna jeo i pio u svojevrsnom ilegalnom restoranu. Bit će da mu se to učinilo nedovoljnim pa krug napadnutih širi i na one koji u njegovim verbalnim podvizima ne vide vladarsku genijalnost, nego višak nervoze i manjak argumenata.

>> Milanović o uredniku Indexa: To je ateistički agitator, ja to smatram nasilnim

U nastavku nudimo kratak prikaz predsjednikovih ocjena o političarima, javnim osobama i dvjema udrugama. Počeo je s premijerom i ministrima, nastavio sa saborskim zastupnicama, lokalnim političarima i pravobraniteljicom, stigao do televizijskog analitičara i Indexova urednika. Nastavi li ovom dinamikom, najkasnije do kraja godine napadat će ljude po ulicama.

"Dajte mu kocku šećera"

Evo što je govorio Milanović.

O Andreju Plenkoviću: "S onim haklom koji je odigrao na Jarunu vjerojatno mu je pao šećer, dajte mu kocku šećera."

O Tomislavu Ćoriću, Josipu Aladroviću i Olegu Butkoviću: "Njegovi (Plenkovićevi op. a.) ministri su još mjesecima, ako je sve istina, potpuno nepotrebno, kao posljednji magarci dolazili u situaciju da se osramote."

>> Prava samodopadna narikača je Zoran Milanović

O Daliji Orešković i Marijani Puljak: "Tim samodopadnim narikačama propustio sam reći što ih ide... Ljudi će poželjeti Pernara, on je lelujav, ovi su fejkeri... Thelma i Louise... Rekao sam narikača, a ne alapača. Kad sam rekao samodopadna, onda taj pridjev ima težinu... Kad nekom kažem da je samodopadan, onda je neiskren."

O Daliji Orešković: "U principu se oslanjala na infrastrukturu svog tadašnjeg supruga koji je relativno ozbiljan odvjetnik."

"Smišljala zamke za štediše"

O Marijani Puljak: "Radila je u banci, bila je informatičar, po algoritmima je smišljala zamke za štediše, ljude koji imaju kredite u francima."

O Višnji Ljubičić: "Ja joj kažem da nikoga nisam uvrijedio, ali ako netko želi da ga se tretira kao Amazonku, mora biti spreman da ću uzvratiti."

O Peđi Grbinu: "Kandidat za predsjednika SDP-a, nažalost, nije uspio složiti suvislu rečenicu, to mu je moja poruka."

O Ranku Ostojiću: "Ne govori točne stvari... ne znam koji su mu planovi. Ne mogu reći da laže, ali to uopće nije točno."

O Radi Borić: "...članica pa i predvodnica kabale koja me je blatila i opstruirala gdje god je i kako god je stigla tijekom kampanje i prije kampanje, kao i tijekom onih godina koje nisam proveo u javnoj djelatnosti."

Teferič na Ilidži

O Tomislavu Tomaševiću: "Wannabe-gradonačelnik također ima vremena prozivati me i dijeliti mi lekcije zbog 'neprimjerenog' ponašanja, ali o verbalnom divljaštvu jedne zastupnice u saboru šuti k'o zaliven. Što to, gospodine Tomaševiću, u žargonu vašeg 'kluba' znači pojam 'neprimjereno'? Je li to preludij u fetvu ili tek drugarska kritika? Ako je ovo drugo, meni se ne čini primjerenim to što vi i mnogi drugi dolazite u sabor odjeveni kao što se nekad išlo na teferič na Ilidžu."

>> Milanović je objavom o Puhovskom napravio opasan presedan

O Žarku Puhovskom: "...umirovljeni mudroslov, propali političar i... očajan analitičar... jedna od najnečasnijih pojava na hrvatskoj javnoj sceni... Puhovski se na sudu (sve se to zapisuje, Puhovski) držao kao pravi 'druker', ništarija"...

O Nevenu Barkoviću: "Agitator s vrlo čitanog i utjecajnog Indexa uzima u zaštitu nasilnog i sveprisutnog g. Puhovskog... samodeklarirani ateistički agitator, što ja i mnoge druge javno deklarirane nereligiozne osobe držimo stupidnim, štetnim pa i nasilnim."

Kruhoborci, plitka zavist i B.a.B.e.

O GONG-u: "To su kruhoborci, bore se za tuđi komad kruga cijelo vrijeme... Netko vas prijavi zato što ste bili negdje gdje su odlazili i akademici. Bili bi i ti majstori iz GONG-a u klubu da ih je netko tamo pozvao. Bila bi tamo i gospođa Orešković da ju je netko zvao. Ima u tome i plitke zavisti."

O udruzi B.a.B.e.: "Ali vi možete nazvati udrugu B.a.B.e. Moram poručiti i gospođama iz B.a.B.e.-a da mijenjaju ime i osobu koja već deset godina galami u vaše ime. Ne čini vam dobro."

Pročitajte više