Tako to radi HDZ: I Šeks i Milinović korigirali svoje izjave o izboru stranačkog vodstva



VRH HDZ-a danas u središnjici raspravlja o tome što nakon poraza na parlamentarnim izborima, a sastanak vodstva stranke koji je počeo u jutarnjim satima i dalje traje. Pretpostavlja se kako je glavno pitanje tko će biti na vrhu stranke.

Prije nego što je ušao u središnjicu Vladimir Šeks pokušao je novinarima objasniti da je krivo interpretiran u smislu da će Jadranka Kosor biti jedini kandidat za čelnika stranke.

"Jadranku Kosor ću među prvima predložiti za predsjednicu stranke na predstojećim izborima. Nisam rekao da će ona biti jedini kandidat", pokušao je pojasniti Šeks. Eventualni protukandidat Jadranke Kosor, Darko Milinović, naglasio je kako i dalje razmišlja o kandidaturi, ali dao je naslutiti kako nije siguran u vlastite izglede.

Štoviše i Milinović je kao i Šeks imao potrebu korigirati svoje izjave.

"Nisam rekao da je Kosor kriva za izborni poraz HDZ-a, nego da je zapravo logično da snosi dio odgovornosti s obzirom da je predsjednica stranke", rekao je Milinović dok je njegov stranački kolega Božidar Kalmeta bio vrlo rezolutan u izjavi kako neće biti kandidat za predsjednika HDZ-a.

Pročitajte više