TALAC MOLI ZA POMOĆ, BRITANIJA ODBIJA PREGOVORE S OTMIČARIMA

Velika Britanija je u četvrtak odbacila mogućnost pregovaranja s otmičarima svoga državljanina u Iraku i nakon što je Kenneth Bigley uputio očajnički poziv u pomoć.

Na videosnimci koju su objavili otmičari, 62-godišnji Kenneth Bigley izravno se obratio britanskome premijeru Tonyju Blairu s molbom da mu spasi život i rekao: "Ne želim umrijeti, nisam zaslužio smrt".

No, britanski ministar vanjskih poslova Jack Straw ponovio je vladino odbijanje pregovora s otmičarima.

"Naravno da još više suosjećamo s njim i njegovom obitelji", rekao je Straw za BBC. "Ali nažalost moram reći da to neće promijeniti mišljenje britanske vlade".

"Ne smijemo ući u pogađanje s teroristima jer bi to dovelo u opasnost živote još više ljudi, ne samo u Iraku, već diljem svijeta", dodao je.

Bigleyeva je obitelj u televizijskoj molbi preklinjala otmičare da mu poštede život. "Budite milosrdni, znamo da to možete. Vratite Kena njegovoj ženi i obitelji. Kao obitelj molimo vas da budete milosrdni", rekao je njegov sin Craig.

"Dokazali ste svijetu da ste odlučni i nepokolebljivi", kaže Bigleyeva obitelj u izravnu obraćanju skupini Tawhid i Džihad al Qaedina saveznika Abua Musaba al-Zarqawija.

Obitelj je tom molbom reagirala na internetsku snimku na kojoj je Bigley zatražio pomoć.

(Hina) xvm ymaš

Pročitajte više