Talibani oslobodili taoce iz otetog helikoptera pakistanske vlade

Screenshot: YouTube

ŠEST osoba iz helikoptera pakistanske vlade koji su prošlog tjedna zarobili talibani nakon prinudnog slijetanja na istoku Afganistana, oslobođeni su i živi su i zdravi, priopćio je Pakistan u subotu.

"Posada i putnici, oslobođeni u razmjeni na pakistansko-afganistanskoj granici u plemenskom području, doputovali su danas u Islamabad", priopćilo je ministarstvo vanjskih poslova, ne rekavši tko su otmičari ni kako su oslobođeni.

Petorica Pakistanaca i ruski kopilot su "prevezeni u Islamabad helikopterom", dodao je, istaknuvši da su svi "živi i zdravi".

Talibani su ih oteli 4. kolovoza pošto je njihova letjelica prinudno sletjela u pokrajini Logaru. Talibani su je zatim zapalili i odveli putnike i posadu na područje pod njihovom kontrolom, javile su mjesne vlasti.

U helikopteru, koji je službeno išao u Rusiju radi redovitog održavanja, bilo je nekoliko umirovljenih pakistanskih časnika i ruski kopilot, piše pakistanski list Dawn. Pakistan je od Kabula zatražio dopuštenje da leti u njegovu zračnom prostoru.
 

Pročitajte više