Talijanski kriminalac molio policajce: Ne vraćajte me u samostan, bolje je u zatvoru

TALIJANSKI kriminalac David Catalano je po drugi puta u mjesec i pol  dana pobjegao iz kapucinskog samostana te je rekao policajcima da bi radije živio u zatvoru.

"Zatvor je bolji od zajednice Sveta Marija od Anđela", kazao je sinoć policajcima David Catalano. 31-godišnji kriminalac je prvi puta iz zajednice u pokrajini Enna na istoku Sicilije pobjegao 21. studenog, no naređeno mu je da se vrati. Sada su mu "uslišali" želju te je vraćen u lokalni zatvor, piše ANSA.

"Ne želim se vratiti kapucinima"


"Ne želim se vratiti kapucinima", rekao je Catalano. Franjevci kapucini ili Red manje braće kapucina su nastali 1525. godine te po pravilima "službe" žive u strogom materijalnom siromaštvu.

Vjeruju u što jednostavniji život, a niti jednom redovniku ili samostanu nije dozvoljeno posjedovati bilo kakvo vlasništvo te se od svećenika očekuje da mole i uzdaju se u pomoć drugih kod ispunjavanja svojih potreba. Nikada ne smiju imati hrane za više od nekoliko dana. Očito je takav režim bio pretežak za talijanskog kriminalce te je zamolio policajce da ga vrate u zatvor.

Pročitajte više