Talijanski premijer Silvio Berlusconi najavio da će tužiti - Italiju!

MILANSKI tužitelji su danas zatražili hitno suđenje za talijanskog premijera Silvija Berlusconija zbog optužbi da je plaćao maloljetnu prostitutku Ruby te koristio svoju političku moć kako bi je izvukao iz zatvora.

Optužnica je napisana na čak 782 stranice, a tužitelji tvrde kako imaju dovoljno dokaza za suđenje talijanskom premijeru. Berlusconi je na taj zahtjev nazvao "odvratnim", "farsom", "sramotnim" i "subverzivnim" te ponovio svoje stajalište da milanski tužitelji nisu kompetentni za taj slučaj.

Izbjegavao diplomatski incident s Egiptom

Tvrdi kako je u telefonskom razgovoru milanskoj policiji intervenirao "kako bi izbjegao diplomatski incident" s Egiptom. Tijekom razgovora milanskim policajcima je rekao da je optužena za krađu, Ruby, unuka egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka. Najavio je da će tužiti državu Italiju kako bi tužitelji platili zbog onoga što su učinili. Tvrdi da ga takve neosnovane optužbe osobno uopće ne diraju.

"Ne brinem se za sebe. Ja sam bogati čovjek koji se može maknuti i početi graditi dječje bolnice, što sam uvijek želio", kazao je Berlusconi. Istražni sudac sada ima tjedan dana kako bi pregledao dokaze i odlučio hoće li suđenja biti. stručnjaci kažu da bi pretprocesne radnje mogle trajati oko dva mjeseca te bi premijeru moglo početi suđenje u travnju ili svibnju, ako uopće do njega dođe. U optužnici se ne spominje druga djevojka, Brazilka Iris Berardi, za koju se sumnjalo da je kao 17-godišnjakinja bila plaćena za seks u Berlusconijevim vilama.

Berlusconi i Ruby negiraju optužbe

Talijani su bili šokirani kada je prošlog mjeseca izašla priča o optužbama da je mlada Marokanka plaćena za seks prošle godine u jednom od premijerovih domova. Plesačica Ruby tada je imala 17 godina te je navodno bila među mnogim prostitutkama koje se moglo pronaći na tim zabavama. Berlusconi i Ruby, koja je u međuvremenu proslavila 18. rođendan, negiraju sve optužbe. Zbog ovog skandala talijanska oporba je zatražila Berlusconijevu ostavku.

Pročitajte više