Talijanski svećenik osmislio "antišoping" molitvu

 "SVEVIŠNJI oče, ne praštaj im grijehe jer oni jako dobro znaju što čine", stoji u molitvi koju je osmislio jedan talijanski svećenik kako bi stao na kraj svojim župljanima koji se "neprikladno" ponašaju. U vremenu konzumerizma, užurbanog života i naglaska na materijalnim vrijednostima, svećenik u talijanskoj pokrajini Alto Adige je smislio "antišoping" molitvu. Cilj njegove molitve je sugrađanima skrenuti pažnju na štetnost nekontrolirane kupovine.

Svećenik Michael Pirpamer, župnik u selu San Martino u Južnom Tirolu je u vjerskom listu njegove župe objavio molitvu koja započinje riječima "Drage supruge, potrudite se odoljeti čarima kupnje". U svojoj molitvi svećenik nije zaobišao ni muževe kojima savjetuje da ne gledaju druge žene i ne uspoređuju njihove obline s oblinama svojih supruga te da izbjegavaju provoditi vrijeme u kafićima i noćnim klubovima. "Svevišnji oče, ne praštaj im grijehe jer oni jako dobro znaju što čine", stoji nakon toga u molitvi, prenosi MediaSet.

Župljani gnjevni na svećenika

Ipak, čini se prema prvim reakcijama da njegovo stado neće prihvatit ovu molitvu. Naime, molitva je izazvala gnjev među župljanima koji su optužili svećenika da ih je prikazao kao rasipnike i razvratnike. Suočen s negativnim reakcijama, svećenik je vlastitu molitvu nazvao "ljetnom šalom".

Iznenađujuće, svećenikovu molitvu je podržao vlasnik jedne trgovine u San Martinu koji je i sam potvrdio da "ljudi često kupuju puno više od onoga što im zaista treba".

Pročitajte više