Talijanski zastupnik donio pištolj na zabavu. Oružje opalilo i pogodilo gosta

Foto: Facebook

Pucanj koji je lakše ozlijedio čovjeka na novogodišnjoj zabavi izazvao je bijesnu političku reakciju jer se pokazalo da je ispaljen iz pištolja u vlasništvu talijanskog krajnje desnog zastupnika. Emanuele Pozzolo, član stranke Braća Italije, premijerke Georgie Meloni, priznao je da je donio pištolj, ali negira da je pucao.

31-godišnjak je zbog lakših ozljeda noge liječen u bolnici. Liderica oporbe lijevog centra pozvala je Meloni da nešto poduzme. "Ti nekompetentni ljudi su opasnost za sigurnost onih oko njih, a kamoli za nacionalnu sigurnost", rekla je Elly Schlein iz Demokratske stranke.

Lokalni tužitelji otvorili su istragu o pucnjavi koja se dogodila na zabavi u gradiću Rosazzi, u sjevernoj regiji Pijemont. 38-godišnji Pozzolo, koji ima kuću u Rosazzi, navodno je na zabavu stigao nešto poslije 1 sat, nakon što je Novu godinu dočekao sa svojom obitelji. 

Žrtva je istog dana otpuštena iz bolnice

Stranački kolega Andrea Delmastro, mlađi ministar pravosuđa, također je sudjelovao u proslavi, a muškarac ranjen u incidentu bio je zet člana njegova sigurnosnog tima. Čini se da je u jednom trenutku Pozzolo gostima pokazivao svoj mini-revolver kalibra .22, jedan od najmanjih komercijalno dostupnih, za koji ima dozvolu za posjedovanje. 

Oružje je navodno išlo od gosta do gosta prije nego što je opalilo i pogodilo jednog od njih u nogu. Andrea Delmastro rekao je za list Corriere della Sera kako nije bio svjestan da njegov stranački kolega ima pištolj u džepu i da je izašao iz kuće prije nego što je pištolj opalio. 

"Oni koji su bili tamo rekli su mi da je izvadio oružje, pištolj velik kao upaljač, da ga pokaže. Onda je pištolj slučajno opalio", kazao je dodavši da se užasava oružja. 31-godišnja žrtva odvezena je vozilom hitne pomoći u bolnicu u Ponderanu i otpuštena kasnije na Novu godinu.

"Potvrđujem da je hitac ispaljen slučajno, ali nisam bio taj koji ga je ispalio", poručio je Pozzolo. Premijerka Meloni još nije reagirala na incident, ali je njezina stranka objavila priopćenje u kojem ističe da incident nema "političku relevantnost", piše BBC.

Pročitajte više