TANKOSIĆ IZ PRITVORA BEZ KOMENTARA

Bivši direktor Direkcije deviznih sredstava Riječke banke Milojko Tankosić izišao je danas oko 15,30 sati iz pritvora riječkoga zatvora.

Okupljenim novinarima Tankosić nije želio komentirati odluku o ukidanju pritvora kao ni jučer podignutu optužicu protiv njega i još peterih bivših djelatnika Riječke banke.

Tankosićev odvjetnik Vlatko Vrkić kazao je tek da su sudskom odlukom on i njegov branjenik zadovoljni te da će o daljnjim postupcima odlučiti kad temeljito prouče optužnicu.

Milojko Tankosić uhićen je i pritvoren u početku rujna prošle godine zbog sumnje da je, radeći u Riječkoj banci, zlorabio svoj položaj i ovlasti, odnosno da je sudjelovao u lažnu prikazivanju poslovanja banke te time ostvario materijalnu korist.

Državno odvjetništvo u optužnici je promijenilo kvalifikaciju počinjena kažnjiva djela te se Tankosić sada sumnjiči za pomaganje pri sklapanju štetnih ugovora.

Naime, u veljači 2001. Tankosić i bivši glavni diler Euard Nodilo neovlašteno su sklopili dva dodatka na osnovni ugovor koji je 1997. s londonskom novčarskom ustanovom Carr Futuresom potpisao predsjednik Uprave Ivan štokić.

Tim dodatcima Nodilu je omogućeno da na dan trguje sa 100 milijuna dolara iako je unutarnjim pravilnikom banke dopušteno trgovati s najviše 11 milijuna dolara na dan.

Pročitajte više