Tata ubijene tinejdžerice: Mi ni ne poznajemo ubojicu

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

CIJELU Hrvatsku potreslo je ubojstvo koje se jutros dogodilo u centru Malog Lošinja kada je muškarac s nožem u rukama upao u kuću u kojoj su bile majka i 16-godišnja kći. 

Nožem je krenuo na majku, a ubo je kćerku koja ju je pokušala obraniti. Hitna je pokušala reanimirati srednjoškolku koja se, kada je ubojica upao u dvorište, pripremala za školu, no nije joj bilo spasa. 

Iz svega što pričaju susjedi, ali i oni bliski obitelji jasno je da obitelj ubojicu uopće nije poznavala. Po Lošinju se priča da je on pozvonio na još nekoliko vrata, a navodno je tražio bivšu partnericu. Po svemu sudeći, u potpuno je rastrojenom stanju upao u krivu kuću i naletio na posve slučajne žrtve. Prvo je naletio na majku L.T, a onda je ubio i nesretnu tinejdžericu koja je pokušala obraniti majku.

U kratkom telefonskom razgovoru to nam je potvrdio i D.T., otac tinejdžerice. On je krenuo na posao, a majka i kći su ostale kod kuće. Bilo je rano jutro, još se nije do kraja ni razdanilo.

Otac ubijene tinejdžerice: Mi uopće ne poznamo tog čovjeka

"Policija je kod nas, u šoku smo svi. Mi tog čovjeka uopće ne poznamo, ne znamo tko je on. Ne znamo ni je li to on uhićen, tu je još policija, a mi smo u jednoj sobici", jedva je, potpuno slomljen, izgovorio otac djevojčice. 

Lošinjani s kojima smo razgovarali rekli su da ubojicu znaju iz viđenja, da se često kretao po gradu, no da ga zapravo ne poznaju. Nije baš bio ugodan pa su ga ljudi i izbjegavali. 

U svakom slučaju, stanovnici Malog Lošinja su u šoku i ne mogu vjerovati što se dogodilo.

Osumnjičeni za ubojstvo je prije desetak godina doselio na Lošinj iz Osijeka. Bavio se podvodnim ribolovom, a u gradu se, pričaju ljudi, bavio kojekakvim teorijama zavjere. 

Kako pričaju, na Facebook profil je postavljao potpuno nesuvisle, pa i prijeteće objave.

N1 je ranije neslužbeno doznao da je osumnjičeni muškarac 2018. godine bio na psihijatrijskom liječenju koje očito nije nastavljeno. 

Očevidom na mjestu događaja rukovodi zamjenica Županijske državne odvjetnice. 

Oko podneva se o ubojstvu oglasila policija.

Policija: Privedenog muškarca dovodimo u vezu s ubojstvom

"Danas, 14. veljače u jutarnjim satima policija je zaprimila dojavu o ozlijeđenoj ženskoj osobi mlađe životne dobi u Malom Lošinju. Djelatnici Hitne medicinske pomoći Mali Lošinj ozlijeđenoj su pružili potrebnu medicinsku pomoć, ali je nažalost preminula. Na mjestu događaja policijski službenici provode očevid, kojim rukovodi zamjenica županijske državne odvjetnice Županijskog državnog odvjetništva  u Rijeci.  Prema dosadašnjim saznanjima riječ je o nasilnoj smrti, a nedugo nakon dojave policija je u službene prostorije privela mušku osobu koja se dovodi u vezu s ovim događajem. Nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice i okolnosti smrti djevojke", poručili su iz primorsko-goranske policije.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja najavilo je da će hitno organizirati dolazak kriznog tima u Srednju školu Ambroza Haračića koju je pohađala 16-godišnjakinja.

 

Pročitajte više