Televizija Novi Sad nastavila emitirati jedinu emisiju na hrvatskom jeziku

TELEVIZIJA Novi Sad nastavila je u nedjelju navečer s emitiranjem "TV divana", jedine televizijske emisije na hrvatskom jeziku u Srbiji i Crnoj Gori koja je prije dva tjedna zabranjena.

Unatoč zabrani, redakcija "TV divana" nastavila je surađivati s TV NS preko koje se dvotjedni program na hrvatskom emitira od 2001. godine.

"Unatoč tome što rukovodstvo TV NS nije željelo emitirati zabranjenu emisiju, odlučili smo nastaviti s TV divanima zbog zahtjeva iz same hrvatske zajednice u Vojvodini, za koju je emisija bila jedini medij koji je pratio njihove manifestacije, život i probleme", izjavila je u ponedjeljak urednica Dušica Dulić.

Prethodna, zabranjena emisija nije bila emitirana zbog kritike jednog od sugovornika "TV divana" na račun uređivačke politike Televizije Novi Sad, koja po njemu nije na adekvatan način pratila antihrvatske incidente na sjeveru Vojvodine.

Emisija "TV divani" tri puta je u posljednje tri godina bila zabranjivana.

Prvi put TV NS je odbila emitirati "TV divane" u svibnju 2001. zbog izjave patera Marjana Kovačića, u kojoj je on iznosio svoje stajalište da Bunjevci u Vojvodini pripadaju hrvatskom narodu.

Drugi put rukovodstvo TV NS zabranilo je "TV divane" lipnja prošle godine zbog snimaka mladića s četničkim obilježjima koji su željeli prekinuti proslavu 100. obljetnice postojanja Hrvatskog doma u Novom Slankamenu.

Pročitajte više