Temperature ispod minus 28: Indijska zima ubila najmanje 125 ljudi

ZIMA u sjevernom dijelu Indije do sada je ubila najmanje 125 ljudi, a u posljednja 24 sata zbog hladnoće je umrlo 40 ljudi u najnapučenijoj državi Uttar Pradesh.

Osam ljudi, uglavnom beskućnika, umrlo je u istočnoj državi Bihar, a dvije osobe u sjeverozapadnoj Haryani. Kada su temperature pale ispod nule, vlasti u najsjevernijim državama Jammu i Kashmir, počele su dijeliti besplatne pokrivače i drva za ogrjev. Zbog hladne fronte koja je stigla prije nekoliko dana, neke škole su zatvorene, a predviđa se kako će zima potrajati još barem tjedan dana, pišu svjetski mediji.

U Poljskoj sinoć umrle četiri osobe

Zima i snijeg donijeli su probleme i u drugim azijskim državama. Najveći snijeg u posljednjih 60 godina izazvao je prometni kaos u Kini te je mnogo putnika ostalo na željezničkim postajama i u zračnim lukama. Zbog jake zime zabilježeni su i nedostatci zaliha ugljena, a neke provincije su imale problema i sa opskrbom električnom energijom. Temperatura od minus 28 stupnjeva Celzijusa paralizirala je život, a samo je oko 2000 radnika pokušavalo očistit pruge kako bi vlakovi počeli normalno prometovati.

Snježne oluje koje su jučer pogodile i neke europske zemlje. U Poljskoj su prošle noći zbog hladnoće umrle četiri osobe. Temperature u Poljskoj i Njemačkoj su se spustile ispod minus 20 stupnjeva Celzijusa, a snijeg vozačima pričinjava poteškoće u dolasku na posao. Najavljeno je kako će se hladno vrijeme u Europi zadržati do kraja ovog tjedna. 

Pročitajte više