MISTERIOZNI TERET ANTONOVA Nitko ne želi otkriti što je iz Zagreba otišlo za Saudijsku Arabiju

Foto: Karlo Mudri (fotografije objavljene uz dozvolu autora)

NAKON što su hrvatski "spotteri" dočekali i fotografirali ukrajinski Antonov 124 na zagrebačkom aerodromu, otkrili smo da su u njega ukrcane drvene kutije. Čim se doznalo da je Antonov iz Zagreba poletio za Saudijsku Arabiju, korisnici društvenih mreža počeli su polemizirati o sadržaju ukrcanog tereta. Je li u pitanju oružje?

>> POGLEDAJTE SLAVNI AVION U ZAGREBU Antonov sletio na Tuđmana pa otišao u Saudijsku Arabiju

Pitanje o tome što je prevozio Antonov uputili smo Zračnoj luci i Carini. No, sadržaj drvenih kutija u utrobi moćnog Antonova i dalje je obavijen velom tajne.

"Vezano za Vaš upit o teretu u avionu Antonov 124, upućujemo Vas na operatera Zračnu luku Zagreb. Sukladno članku 24. i 27. Zakona o carinskoj službi („Narodne novine“ broj 68/13, 30/14 i 115/16), Carinska uprava ovlaštena je prikupljati podatke radi provođenja poslova carinske službe, a ti podaci mogu se koristiti samo u svrhu za koju su i prikupljeni", odgovorili su Indexu iz Carinske službe.

"MZLZ kao pružatelj zemaljskih usluga u teretnom prometu nije ovlašten davati informacije o organizatoru prijevoza i teretu koji se prevozi", stoji u odgovoru koji smo zaprimili iz Zračne luke Zagreb.




 

Pročitajte više