Terorizirao kampus mačetom, ranio dvije žene i sebe: "Maltretirali su me jer sam konzervativac"

Screenshot: YouTube
 
BIVŠI student ušetao je u kafić studentskog kampusa u Kentuckyju naoružan mačetom i počeo napadati mušterije, piše New York Daily News.
 
Napao je i ranio dvije žene te ispitivao mušterije jesu li republikanci ili demokrati, izjavili su svjedoci.
 
Nijedna žrtva nije u životno opasnosti, iako je studentica prve godine sveučilišta Transylvania prevezena u bolnicu nakon napada jučer ujutro.
 
Lupao mačetom po stolu i vikao: "Došao je dan obračuna"
 
Napadač je identificiran kao Mitchell Adkins, 19-godišnjak koji je navodno banuo u Jazzman's Cafe i počeo lupati mačetom po stolu te vikati: "Došao je dan obračuna".
 
"Upitao je prvu djevojku je li pripadnica demokrata ili republikanaca. Odgovorila je republikanaca. Rekao je ok, a zatim isto upitao sljedeću djevojku", izjavio je Michael Soder za WLEX.
 
"U to vrijeme nekoliko prijatelja je vikalo da izlazimo van, a ja sam pokušao ostati i vidjeti što će se dogoditi, mislim, nisam znao što bih učinio. Htio sam pomoći, ali znao sam da moram pobjeći odande", dodao je Soder.
 
Na internetu se žalio da ga maltretiraju jer je konzervativac
 
Zaštitari kampusa uspjeli su savladati Adkinsa koji je kasnije odveden u bolnicu zbog ozljeda koje si je sam nanio.
 
Nastava na kampusu je otkazana, ali radili su savjetnici za studente kako bi im pomogli shvatiti strašni incident.
 
Svjedoci su za WLEX izjavili da je Adkins suradnik Buzzfeeda pod nadimkom MAdkins19, koji je prije dvije godine žestoko napao fakultet tvrdeći da je meta diskriminacije jer je konzervativac.
 
Navodno su ga zbog konzervativnih stavova kolege nazivali "rasistom, bigotom, otrovom društva i fašističkim nacistom".
 
Na Facebooku neprestano kritizira demokrate i podupire Trumpa
 
U objavi je naveo da se ispisao s fakulteta te da su ga "neprestano maltretiranje i nedostatak prijatelja doveli do predoziranja, bolnice i dva posjeta mentalnoj bolnici".
 
"Nisam mogao podnijeti stalno razmišljanje o tome da znam kako se nikada neću uklopiti u to društvo", napisao je Adkins.
 
Na svojoj Facebook stranici neprestano kritizira demokrate i iskazuje potporu Donaldu Trumpu. Njegove posljednje objave nisu zagovarale ni jedan oblik nasilja.

Pročitajte više