Teška nesreća na autocesti A4: U sudaru kamiona i policijskog presretača poginuo 42-godišnji policajac

Foto: Marko Todorov/Cropix

TEŠKA prometna nesreća dogodila se sinoć na autocesti A4 u smjeru Varaždina, a poginula je jedna osoba. Nesreća se dogodila u 23.20 sati na autocesti A4 na 86. kilometru, izvijestila je zagrebačka policija.

Prvo je došlo do sudara između teretnog vozila marke Mercedes varaždinskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 53-godišnjak i službenog policijskog vozila. Od siline udarca, teretno vozilo probilo je zaštitnu ogradu i prešlo na suprotni kolnički trak te se prevrnulo. Na njega su potom naletjela dva osobna automobila, Renault Clio kojim je upravljala 22-godišnjakinja i Renault Clio kojim je upravljao 27-godišnjak.

"Policijski je službenik upravljao službenim vozilom Škoda Superb zapadnim kolnikom autoceste u smjeru juga, te je iz zasad neutvrđenog razloga prednjim lijevim dijelom naletio na stražnji desni dio teretnog vozila koje se kretalo u istom smjeru. Od siline udarca teretno vozilo probilo je zaštitnu ogradu i prešlo na suprotni kolnički trak te se prevrnulo, dok je službeno vozilo udarilo u zaštitnu ogradu te se nastavilo kretati u smjeru jugozapada da bi se zaustavilo sa zapadne strane zapadnog kolnika. Na prevrnuto teretno vozilo naletjela su dva osobna automobila, Renault Clio kojim je upravljala 22-godišnjakinja i Renault Clio kojim je upravljao 27-godišnjak. U prometnoj nesreći na mjestu događaja preminuo je 42-godišnji policijski službenik koji je upravljao službenim vozilom, dok su teško ozlijeđeni 30-godišnji policijski službenik suvozač i 49-godišnja putnica iz teretnog vozila prevezeni u KB Dubrava gdje im je pržena liječnička pomoć", priopćili su danas iz PU zagrebačke.

Autocesta je bila zatvorena za sav promet sve do 7.10 sati ujutro, kada je završio očevid.

Pročitajte više