Tragedija u Hercegovini: Iz Neretve izvučeno vozilo stradalih Vinkovčana, pronađena tri tijela

Foto: bljesak.info

NEŠTO poslije 17 sati počela je akcija izvlačenja tijela četvero nastradalih Vinkovčana. Potvrdio je to Zdenko Marić iz Hercegovačke gorske službe spašavanja Mostar, javlja Dnevni avaz.

Marić je kazao kako je riječ o složenoj akciji s obzirom da se vozilo, u kojem se nalaze nastradali, nalazi u nezgodnom položaju na oko 20-metara dubine. Vozilo je iz Neretve izvučeno poslije 19 sati, a pronađena su tri tijela. Za četvrtim će potraga biti nastavljena ujutro.

Podsjetimo, vozilo hrvatskih registarskih tablica u kojemu se nalazilo pet putnika sletjelo je jutros oko 10 sati s magistralne ceste M-17 kod mosta Bijela između Mostara i Jablanice te završilo u rijeci Neretvi, kazao je Feni glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Ljudevit Marić, piše sutra.ba.

Prilikom nesreće nekoliko je osoba smrtno stradalo, piše N1, a jedna osoba je isplivala te je prevezena u mostarsku bolnicu.

"Osoba je u stanju šoka te nam je kazala kako je četvero ostalo u automobilu, no mi to ne možemo potvrditi dok ne pronađemo vozilo, kao ni tijela", kazali su iz MUP-a HNK.

Među poginulima studenti iz Hrvatske

Lokalni mediji javljaju da se radi o vozilu Škoda Octavia vinkovačkih registarskih oznaka, a klix.ba piše kako su poginule četiri osobe. Neki od poginulih, navodno su studenti Sveučilišta u Mostaru koji su krenuli za praznike kući u Hrvatsku, saznaje Dnevni Avaz.

Policija je o nesreći informirana od strane svjedoka koji je vozilom naišao iz suprotnog smjera te vidio kako Škoda udara prednjim dijelom u brdo te potom završava u Neretvu.

Vozilo je sonarom locirano na 13 metara dubine te se čeka na njegovo izvlačenje. Na terenu se nalaze policija, ronioci i vatrogasci.

Poginuli mladi Vinkovčani

U automobilu se nalazilo pet osoba, a jedna od njih je preživjela, rekao je glasnogovornik MUP-a HNK Ljudevit Marić za N1.

"Po izjavi preživjele osobe, u vozilu su se nalazile još četiri osobe, godište 1991., 1993. i dvije 1995., svi su iz Vinkovaca, kao i preživjeli mladić", kazao je Marić.

U nesreći su smrtno stradali mladići V. B. (1991.), D. R. (1995.) i djevojke Š. A. (1993.),  T. V. (1995.). Jedini preživjeli je S. B. (1994). Preživjeli i četiri stradale osobe su iz Hrvatske, piše Avaz.



 

Pročitajte više