Teška nesreća u Slavoniji: Auto se zapalio, izgorjele dvije osobe

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

U TEŠKOJ nesreći na autocesti A3 nedaleko od Slavonskog Broda poginule su dvije osobe.

Za sada se zna da je automobil njemačkih tablica sletio s ceste, probio zaštitnu ogradu i završio u šikari. Automobil je u potpunosti izgorio, a policajcima je trebalo nekoliko sati da utvrde broj smrtno stradalih.

"Prema trenutnim saznanjima u osobnom automobilu njemačkih registracijskih oznaka nalazile su se dvije osobe koje su smrtno stradale. Policijski službenici u suradnji sa zamjenicom Županijske državne odvjetnice obavljaju očevid na mjestu događaja, a kojim će se utvrditi što je prethodilo ovoj prometnoj nesreći", stoji u priopćenju policije poslanom medijima oko 20 sati.

Krešimir Šimić iz Odnosa s javnošću PU brodsko-posavske kratko je za N1 prokomentirao nesreću.

"Osobni automobil je probio zaštitnu ogradu i sletio u šumski predio. Ono što znamo, radi se o njemačkim tablicama, a u nesreći i požaru su smrtno stradale dvije osobe", rekao je Šimić u razgovoru za N1.

"Ono što vam mogu potvrditi, kretali su se sjevernim kolničkim trakom, od istoka prema zapadu. Očevid je u tijeku", dodao je Šimić.

Kazao je kako su hitne službe, policija i vatrogasci brzo stigli na mjesto događaja.

Više informacija će, kazali su iz policije, biti poznato sutra.

Satima se nije znao broj mrtvih

Još u 19 sati nije bio poznat broj mrtvih, a iz policije su rekli da je automobil potpuno izgorio, što im je uvelike otežalo posao.

Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave brodsko-posavske danas je oko 15 sati zaprimio dojavu o prometnoj nesreći na autocesti A3 Bregana-Lipovac. Odmah po dojavi na mjesto događaja izašli su policijski službenici koji su utvrdili da se prometna nesreća dogodila na sjevernom kolničkom traku autoceste A3 kod Bukovlja.

"Po dolasku na mjesto nesreće utvrdili su kako je došlo do slijetanja vozila i probijanja zaštitne ograde te je auto potom završio u šikari. Uz policijske službenike na mjesto nesreće izašli su i članovi Javne vatrogasne postrojbe Slavonski Brod te pripadnici Dobrovoljnih vatrogasnih društava Bukovlje i Vranovci.

Na mjesto događaja stigla je i Županijska državna odvjetnica koja će u suradnji s policijskim službenicima PU brodsko-posavske provesti očevid nakon kojeg će se utvrditi koliko je osoba smrtno stradalo u vozilu. Vozilo je u potpunosti izgorjelo, tako da sada ne raspolažemo tom informacijom", rekao je Krešimir Šimić iz Odnosa s javnošću PU brodsko-posavske na kratkoj konferenciji za medije nešto poslije 19 sati.

Tada je otkrio i kako se radi o automobilu njemačkih tablica. Kako piše portal SB Plus, policajci koji su izašli na teren kažu kako takvu nesreću dugo nisu vidjeli.

 

Pročitajte više