Optužbe HDSSB-a: "Hebrang je nudio Glavaševu putovnicu za kvorum u Saboru"

HDSSB-OV saborski zastupnik Ivan Drmić danas je optužio predsjednika saborskog kluba HDZ-a Andriju Hebranga da je za držanje kvoruma u Saboru nudio putovnicu Branimira Glavaša koji u BiH izdržava kaznu za ratni zločin.

Drmić je objasnio kako je Glavaš krajem kolovoza tražio izdavanje putovnice, no ona do danas nije izdana. Potom je Drmića Hebrang nazvao prošlog četvrtka, kada se skupljao kvorum za glasanje u petak. "Pitao sam ga zašto rade problem oko putovnice za Glavaša, a Hebrang mi je jamčio da Vladimir Šeks i Jadranka Kosor o tome ništa ne znaju", kazao je Drmić danas u Saboru te dodao kako je tada razgovor o njegovom glasovanju u petak i završio.

"Mnogi HDZ-ovci će ostati bez slobode"

No, prema Drmićevim riječima, Hebrang ga je ponovno jučer nazvao. "Kada smo mu rekli da nećemo na glasovanje, on je rekao da onda nema ništa od putovnice", kazao je Drmić. Hebrang je sve optužbe odlučio demantirati u Saboru ispred prostorija Kluba zastupnika HDSSB-a.

No, u tome trenutku su na hodnik izašli Drmić i drugi HDSSB-ov zastupnik Dinko Burić te su se počeli svađati s Hebrangom. U uvredama s jedne i druge strane, Hebrang je prijetio da će Glavaševu putovnicu tražiti u uredu za izgubljeno i nađeno, dok su HDSSB-ovci kazali da će mnogi HDZ-ovci izgubiti slobodu. Hebrang je kazao Drmiću i da je Glavaš izgubio putovnicu, a on pamet.

Andrije Hebrang je najavio kako će tužiti Drmića zbog navoda da je nudio putovnicu za kvorum.

Pročitajte više