Thompson: Uskok mi se mora ispričati zbog klevete ili ću ih tužiti

MARKO PERKOVIĆ THOMPSON najavio je tužbu protiv Uskoka! O optužbama koje je protiv njega u iskazu istražiteljima iznio Mladen Barišić, Thompson se oglasio u glasilu ekstremne desnice Hrvatskom listu poručivši kako je baš njima odlučio dati ekskluzivni intervju "jer je to medij kojeg čita njegova publika".

Thompson je ponovo potvrdio da je bio na ispitivanju u Uskoku, ali kaže da su ga pozvali u statusu svjedoka. "Na početku tog razgovora upozorili su me da je iskaz što im ga dajem tajan s obje strane. Dakle u javnost s njim ne smijemo ići ni ja, ali ni Uskok. No, očito je netko u javnost plasirao informaciju, čime je prekršio zakon", kaže Thompson.

O sadržaju svog iskaza Thompson ne želi govoriti, ali napominje da očekuje od Uskoka da istraže i javnosti objasne kako je moguće da je tajna informacija izašla u javnost. "A zbog klevete kojom su me ocrnili i goleme štete očekujem u najmanju ruku javnu ispriku. Čekao sam cijelo vrijeme da oni sve to razjasne. Ja još uvijek čekam. U protivnome, podignut ću protiv njih kaznenu prijavu", izjavio je Thompson.

"Progone me preostali kadrovi komunističkog režima"

Tvrdi da se protiv njega već godinama vodi kampanja, i da je naviknut na napade. No, smeta mu što je ovaj napad, kako kaže, drugačiji jer ga se "htjelo uvući u koruptivno blato koje je stvorila politika i političari". Thompson tvrdi da ga zabranama i optužbama za fašizam i nacizam (zbog čega mu je zabranjen i ulaz u Švicarsku) njegovi protivnici nisu uspjeli slomiti pa su promijenili taktiku. "Pokušali su me kompromitirati izmišljenim aferama poput Škabrnje, kupnje stana, te moga osobnog života i poslovanja. Kada im ni to nije uspjelo, čopor opet mijenja metodu napada. Ovaj put plasira izmišljotine kojima me pokušava uvući u koruptivno blato", kaže Thompson.

A tko su ti misteriozni "oni" koji progone "najvećeg hrvatskog sina", idola nacionalizmom zadojene nacije? "Napao me čopor bijesnih pasa", tvrdi Thompson pa pojašnjava: "Ovdje se radi o prljavoj podvali preostalih kadrova komunističkoga režima - Udbe i KOS-a koji su se dobro pozicionirali u svim državnim institucijama. Ti čvrsto drže hrvatsku u svojim kandžama". Thompson tvrdi da je razlog ataka na njegov lik i djelo jednostavan - sukobljene političke ideologije. "Svjetonazor kojem pripadam se kosi s njihovim političkim ciljevima. Tom svjetonazoru kojem ja pripadam, pripada i većina hrvatskog naroda, a uostalom na njemu je stvorena hrvatska država koju oni nikada nisu prihvatili", kaže Thompson.

"Novinari su vješti špijuni, oni prisluškuju prostorije Uskoka"

Thompson kaže kako do optužbi da je od Ive Sanadera primio 500.000 eura iz crnih fondova (i to da ne pjeva!) nikad ne bi došlo da živimo u normalnoj pravnoj državi. "Ovdje nema subjekta kojeg bih ja mogao tužiti za ove lažne optužbe. Ja zapravo ne znam je li Mladen Barišić uopće nešto rekao, i ako je rekao, što je rekao. Sve sam vidio samo u medijima. Možda je sve to laž i konstrukcija", tvrdi Thompson kojemu su, već poslovično, sve krivi novinari. Koji su ujedno i vješti špijuni. "Kako je moguće da ja dam svoj iskaz Uskoku, a prije nego što se vratim kući svi mediji to već objave? Znači, iz Uskoka cure informacije ili pojedini novinari, koji su zapravo vješti špijuni, prisluškuju prostorije Uskoka", iznio je Thompson svoju teoriju.

Cilj je bio, kaže, lažima i medijskim linčem izazvati zgražanje javnosti kako bi se trajno uništio njegov ugled. Thompson tvrdi da mu nitko nikad nije ni dao ni ponudio novac da se ne uključuje u predizbornu kampanju. Također kaže kako s HSP-om uopće nije razgovarao o pjevanju u njihovoj kampanji. Međutim kod pitanja je li točna informacija da je Uskoku priznao da je od Sanadera dobio 50.000 kuna kao predujam, Thompson se opet pozvao na tajnost iskaza.

"Sanader me molio da spriječim ustaško znakovlje u Čavoglavama"

"Nakon moga koncerta u Maksimiru Sanader me pozvao, a tema razgovora je bio upravo taj koncert koji su pojedini mediji proglasili fašističkim skupom. Tema razgovora je također bila i nadolazeća proslava Dana pobjede u Čavoglavama. Tada me zamolio da odbor i ja, koji organiziramo proslavu, pokušamo spriječiti navodnu pojavu ustaškog znakovlja na tim događajima, jer po njegovom mišljenju to nije dobro zbog ulaska Hrvatske u Europsku uniju. A što se tiče Mladena Barišića, ne sjećam se da sam ga ikad sreo", progovorio je Thompson o poznanstvima s glavnim akterima jedne od najvećih korupcijskih afera.

Na radost svojih poklonika, Thompson je poručio "čoporu bijesnih pasa" da ga svojim "udruženim i organiziranim napadom preko medija" neće zaustaviti u javnom djelovanju. "Još ću se jače boriti protiv tih kokošara i udbaških podmetanja. Što se tiče sadašnjega političkog stanja, borba za Hrvatsku nije završena! Uvjeren sam da ćemo od njihovih kandža sačuvati Hrvatsku jedino zajedništvom svih grana našeg društva, istim onakvim zajedništvom kakvo je bilo početkom devedesetih kad smo vlastitim snagama i Božjom providnošću stvarali i oslobađali Hrvatsku od njih i njihovih istomišljenika", kaže Thompson.

Pročitajte više