Tijekom ove turističke sezone smrtno stradala 74 stranca

TIJEKOM ove turističke sezone u Hrvatskoj su smrtno stradala 74 strana državljana, što je za 12 posto više nego lani u istom razdoblju kada je život izgubilo 66 stranaca, doznaje se danas u Odjelu za odnose s javnošću Ministarstva unutarnjih poslova.

Među poginulima ove je godine najviše Čeha - čak 14.

Inače, najviše stranaca - njih 47, umrlo je nesretnim slučajem ili prirodnom smrću, dok su prošle sezone na taj način život izgubila 42 strana državljana.

Ovoga ljeta, u razdoblju od 1. lipnja do 9. kolovoza, čak za trećinu više stranaca poginulo je utapanjem - njih 12, prema osam lani.

U prometnim nesrećama ove godine poginula su četiri strana državljana, što je manje nego u istom razdoblju prošle godine kada je u prometu poginulo devet stranaca.

Jedan strani turist ove je godine, kao i lani, poginuo od udara groma.

Deset stranih državljana život je izgubilo na različite druge načine, doznaje se u MUP-u.

Češko ministarstvo vanjskih poslova jučer je objavilo podatak da je ove godine u Hrvatskoj smrtno stradalo 14 turista iz Češke, dok se dvojica smatraju nestalima. Upozorilo je pritom svoje sunarodnjake da budu oprezni na odmoru u Hrvatskoj kako bi se spriječilo povećanje broja nesretnih slučajeva, te ih je pozvalo da strogo poštuju upute hrvatskih vlasti.

(Hina) xbma yln

Pročitajte više