Tijekom snimanja novog filma Toma Cruisea u Berlinu ozlijeđeno 11 ljudi

JEDANAEST ljudi ozlijeđeno je u nedjelju navečer tijekom snimanja novog filma Toma Cruisea, "Valkyrie", u Berlinu.

Od njih jedanaest, jedna je osoba, kako javljaju mediji, zadobila teže tjelesne ozljede, kada su pali s teretnog vozila koje je u trenutku nesreće prolazilo kroz zavoj. Vozilo je upućeno na tehnički pregled kako bi bila utvrđena njegova tehnička ispravnost.

Radi se o filmu u kojemu glavnu ulogu igra Tom Cruise, koji tumači lik Clausa Schenka von Stauffenberga, generala njemačkog Wehrmachta koji je, uvjeren da Hitler njegovu domovinu vodi u propast, pokušao bombom ubiti Hitlera i zajedno sa svojim suurotnicima iz vojnih krugova srušiti nacistički režim. Hitler je prilikom eksplozije bio samo ranjen te je puč brzo skršen, a urotnici, uključujući von Stauffenberga, ubrzo nakon toga likvidirani.

O filmu se od samog početka puno pisalo u njemačkim medijima, budući da je isti izazivao brojne kontroverze. Harald Kammerbauer, glasnogovornik njemačke vojske, svojevremeno je izjavio kako neće biti dozvoljeno snimanje filma na lokacijama pod nadležnošću njemačke vojske i Ministarstva, a kao razlog je naveo to da glavnu ulogu u filmu tumači  "član Scijentološke crkve".

Filmska ekipa koja radi na Cruiseovom novom filmu uznemirila je nedavno i dio stanovnika njemačkog sela Loepten pokraj Berlina, nakon što su vojni zrakoplovi iz vremena 2. svjetskog rata, sa svastikama i drugim nacističkim simbolima naslikanima na trupu zrakoplova počeli nadlijetati nad spomenutim selom. Iako je u Njemačkoj zabranjeno prikazivati nacističke simbole, iznimke su filmske i kazališne kompanije.

Cruise se trenutno nalazi u Berlinu sa suprugom Katie Holmes i njihovom kćeri Suri.

Foto:AFP

Pročitajte više