Tijelo bostonskog policajca nađeno u snijegu. Za ubojstvo optužena njegova djevojka

Foto: Boston Police Department, Screenshot/YouTube

Jučer je započelo suđenje zbog ubojstva bostonskog policajca Johna O’Keefea. Njegovo tijelo pronađeno je 29. siječnja 2022. u snijegu ispred kuće kolege. Za ubojstvo je optužena njegova djevojka Karen Read, koja tvrdi da je nevina. Optužena je za ubojstvo drugog stupnja, ubojstvo iz nehaja u pijanom stanju i napuštanje mjesta ubojstva. 

Na snimkama s nadzornih kamera vidi se kako su on i Read navečer 28. siječnja 2022. izašli van, popili piće u dva bara i sastali se s prijateljima, među kojima je bio i policajac ispred čije je kuće nađeno tijelo.  

Što pokazuju snimke nadzornih kamera

Nedugo nakon ponoći par se odvezao do kuće O’Keefeovog kolege u Fairview Roadu. Read (44) tvrdi da je ostavila O'Keefea ispred kuće, a zatim se odvezla doma jer se nije dobro osjećala. Dodaje kako se ujutro uspaničila kada je vidjela da se nije vratio kući. 

Ispričala je istražiteljima da je zatim nazvala dvije poznanice i da je tražila O'Keefea po gradu. Pronašla je njegovo tijelo u dvorištu ispred kuće kolege policajca, prekriveno snijegom. Ona i njeni odvjetnici tvrde da se radi o namještaljci.  

Odvjetnik Alan Jackson je kazao za CNN kako vjeruje da je O'Keefe te noći ušao u kuću kolege i posvađao se s nekim unutra. "Vjerojatno je došlo do fizičkog sukoba. Ovo je zataškavanje. On je ubijen u kući kolege, a njegovo tijelo su ostavili vani", kazao je Jackson. 

Tužitelji: Pijana ga je udarila vozilom i pobjegla

Readini odvjetnici vjeruju kako je šogorica vlasnika kuće sudjelovala u zataškavanju zločina. Tijekom pretrage njenog mobitela je otkriveno da je nekoliko sati prije pronalaska tijela policajca pretraživala koliko treba vremena da se umre od hladnoće. 

No policija nije optužila šogoricu za zataškavanje, a njen odvjetnik Kevin Reddington je rekao lokalnim medijima da su optužbe o njezinoj umiješanosti neutemeljene. Tužiteljstvo tvrdi da se par posvađao, zbog čega je O’Keefe izašao auta. Nakon toga ga je, navode tužitelji, pijana Read udarila vozilom i pobjegla ostavivši ga da umre na hladnoći. 

Pročitajte više