Tijelo mladića pronađeno u blizini Murdaughovog imanja bit će ekshumirano

Foto: Facebook

DVA tjedna nakon što je odvjetnik iz Južne Karoline Alex Murdaugh osuđen za brutalna ubojstva svoje supruge i sina, priprema se ekshumacija tijela tinejdžera koji je pronađen mrtav na seoskoj cesti blizu mjesta ubojstva prije šest godina. Sandy Smith potvrdila je da će posmrtni ostaci njezina sina Stephena, koji je u vrijeme smrti imao 19 godina, biti podvrgnuti privatnoj obdukciji nakon što je GoFundMe kampanja prikupila 43.000 dolara za plaćanje ekshumacije.

"Ovo je Stephenova godina", rekla je majka za NBC News i zahvalila donatorima što "nisu dopustili da se Stephenova priča gurne pod tepih". Smrt Stephena Smitha dugo je zbunjivala istražitelje u Južnoj Karolini, koji su prošle godine ponovno otvorili slučaj nakon što su prvotno zaključili kako je Stephen poginuo u naletu vozila, piše Guardian.

Tijelo pronađeno oko 25 kilometara od Murdaughovog imanja

U izvješću istražitelja se navodi da je Stephen imao "obrambenu ranu" na ruci, tako da je otvorena istraga o ubojstvu. Ipak, medicinski istražitelj je zaključio kako je uzrok smrti bio udarac retrovizora automobila u glavu. Međutim, istražitelji su ponovno otvorili istragu o smrti "na temelju informacija prikupljenih tijekom istrage dvostrukog ubojstva".

Alex Murdaugh (54) je osuđen za ubojstvo supruge Maggie (52) i sina Paula (22), ali ta dva ubojstva nisu bile jedine smrti koje su se dogodile u krugu obitelji Murdaugh. Mnoštvo internetskih istražitelja koje je privuklo suđenje, zajedno s brojnim snimateljima dokumentaraca, proučavali su druge slučajeve koji su potencijalno povezani s obitelji Murdaugh. 

Istražitelji su prošlog tjedna rekli kako su "napredovali" u istrazi Stephenove smrti i da je istraga "i dalje aktivna". Stephenovo tijelo pronađeno je oko 25 kilometara od Murdaughovog imanja poznatog kao Moselle. Tijelo je pronađeno nasred ceste, daleko od mjesta gdje je mladić ostavio automobil koji je ostao bez goriva. 

Još uvijek nitko nije osumnjičen za ubojstvo

Sumnju je izazvala i činjenica da je mladić još uvijek imao široke tenisice na nogama, što je detalj koji nije u skladu s pretpostavkom da ga je udario automobil. Istražitelji su potvrdili kako su dobili dojave da je Buster Murdaugh, Alexov sin, možda povezan s ovim slučajem. 

Buster i Stephen su navodno maturirali 2014. godine u istoj srednjoj školi. Neki su tvrdili da su Stephen, koji se otvoreno izjašnjavao kao homoseksualac, i Buster bili u vezi, navodi ABC 4. Međutim, još uvijek nijedan član obitelji Murdaugh nije izravno imenovan da je umiješan u Stephenovu smrt.

"Smatramo da je ključno pronaći novi cilj - neovisnu ekshumaciju i autopsiju - i pokrećemo Pravdu za Stephena N. Smitha s tim neposrednim ciljem na umu. Potreban nam je novi, nepristran pogled na njegovo tijelo i točno utvrđivanje uzroka smrti na temelju činjenica. Na cesti nije bilo krhotina, a njegove ozljede nisu bile u skladu s tezom o udarcu i bijegu", napisala je Sandy Smith. 

Pročitajte više