Tip koji je propucao djevojku kod Opatije u istražnom zatvoru. Ranije je bio osuđivan

Policija je kazneno prijavila 36-godišnjeg Miljenka Hudorovića za pokušaj ubojstva žene iz vatrenog oružja u stanu na području Matulja kod Rijeke, a njegovog prijatelja, 53-godišnjaka, za pomaganje pri uklanjanju tragova nakon tog događaja, priopćeno je iz PU primorsko-goranske. 

Prema posljednjim informacijama iz riječkog KBC-a, 23-godišnja djevojka u koju je pucao iz vatrenog oružja je stabilno.

Hudorović joj je pucao u glavu i pogodio desni obraz nanijevši joj ozljede zbog kojih joj je bio ugrožen život, neslužbeno je doznao lokalni riječki portal Burin. Danas je smješten u istražni zatvor.

"53-godišnji muškarac sumnjiči se da je u namjeri da pomogne 36-godišnjaku sakrio tragove koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičenici su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu, a 36-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku", kazala je Tatiana Filipović iz riječke policije.

Bili u dugogodišnjoj vezi, ranije ju je zlostavljao. Već je kazneno osuđivan

Istraga je i dalje u tijeku. HRT je razgovarao s jednim članom obitelji ozlijeđene djevojke koji kaže da su ona i napadač bili u dugogodišnjoj vezi. 

Hudorović, inače građevinski radnik iz Čabra, i ranije je zlostavljao svoju djevojku. Također je već bio kazneno osuđivan, a protiv njega se vode i drugi kazneni postupci. Ovo mu nije prvi put da je završio u istražnom zatvoru.

Motivi femicida zasad su nepoznati. Prvi je to slučaj pokušaja femicida na riječkom području otkako je nedavno to kazneno djelo uvršteno u hrvatski Kazneni zakon. Za njega je predviđena kazna zatvora od najmanje deset godina.

Ove godine u Hrvatskoj već pet femicida

Ali uz taj slučaj, samo tijekom ovog mjeseca Hrvatsku su zgrozili ubojstvo i pokušaj ubojstva u Bjelovaru te ubojstvo žene u zagrebačkom naselju Blato. 

Već je i ozljeđivanje, napominju ženske udruge, alarm za uzbunu.  

"Ako educiramo javnost, pogotovo mlade o tome kako izgleda prisilna kontrola i nasilje u partnerskom odnosu onda možemo raditi na prevenciji takvih ružnih završetaka", napomenula je Lorena Zec iz Udruge SOS Rijeka.

Ove godine Hrvatsku je potreslo već pet slučajeva femicida.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.